Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση με τον Τούρκο ομολογό του έχει από τις 10 το πρωί ο Γιώργος Παπανδρέου

Λαθρομετανάστευση και Αιγαίο στο επίκεντρο των συνομιλιών Παπανδρέου - Ερντογάν


Συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν έχει  απο τις 10 το πρωί ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

Συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν έχει απο τις 10 το πρωί ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται άλλωστε στην Τουρκία μετά από πρόσκληση του κ. Ερντογάν, προκειμένου να παρευρεθεί στην ετήσια σύνοδο των Τούρκων πρεσβευτών

Στις συνομιλίες, μεταξύ των δύο ηγετών, αναμένεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων, για όλα τα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες αλλά και για διεθνή περιφερειακά ζητήματα.

Έμφαση αναμένεται να δοθεί στη συζήτηση που γίνεται για τη λαθρομετανάστευση και στα μέτρα που σκοπεύει να πάρει η Ελλάδα για την ενίσχυση των συνόρων της.

Το μεσημέρι, ο κ. Γ. Παπανδρέου, αναμένεται να μιλήσει στη συνάντηση των Τούρκων πρέσβεων που γίνεται στο Ερζερούμ, με τη συμμετοχή 180 πρέσβεων.

Στόχος της σύσκεψης είναι ο συντονισμός των πρέσβεων που εκπροσωπούν την Τουρκία στο εξωτερικό, ενώ γίνεται ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τεχνοκρατών και πολιτικής εξουσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, Εγκεμέν Μπαγίς, επικεφαλής της γείτονος με την ΕΕ για την κατασκευή του φράκτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τόνισε πως αυτό δε στρέφεται κατά των Τούρκων πολιτών, ωστόσο επεσήμανε ότι η ΕΕ δεν χρειάζεται νέα τείχη, αλλά την απαλλαγή της από τις προκαταλήψεις.

Το δεύτερο θέµα που θα κυριαρχήσει στη συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν είναι η πορεία των διερευνητικών επαφών για το Αιγαίο, που φαίνεται ότι περνούν περίοδο στασιµότητας.

Σύµφωνα µε διπλωµατικές πηγές, πάντως, ο έλληνας πρωθυπουργός αναµένεται να θέσει και το θέµα των τελευταίων τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από το Αγαθονήσι.

Τις επόμενες ημέρες, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις επαφές του σε ευρωπαϊκές χώρες -μεταξύ των οποίων η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία- για τη δημιουργία ευρωομολόγου και την κοινή οικονομική διακυβέρνηση.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: