Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

«Διάδοχος της Μέρκελ και του Μπλερ, ο Παπανδρέου»

Τώρα αυτό ο Μπεσόν το είπε για καλό;


http://img.protothema.gr/39CDFF9F7981254FC6ECA57DF62BDD0A.jpg

«Διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ και του Τόνι Μπλερ» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό κύριο Γιώργο Παπανδρέου ο Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας, Ερίκ Μπεσόν, κατά τη διάρκεια Συμποσίου με τίτλο «Νέος κόσμος, νέος καπιταλισμός». Ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κύριο Μπεσόν, δηλώνοντας πως η πρόσκλησή του οφείλεται στον αγώνα που δίδουν ο ίδιος και η χώρα, ένα αγώνα που «αφήνει ανοιχτές ουλές και που προσπαθούμε να βελτιώσουμε».

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τους τρεις μύθους που κυριαρχούν τον τελευταίο καιρό στην Ευρώπη. Ο πρώτος μύθος αφορά το χρέος», το οποίο «δεν ήταν το αίτιο, αλλά το σύμπτωμα, το οποίο προέκυψε από την έλλειψη διαχείρισης των πόρων, την άνιση κατανομή του χρήματος και τον πελατειακό χαρακτήρα διακυβέρνησης του παρελθόντος.

Ο δεύτερος μύθος, σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου αφορά στον χαρακτήρα των διεθνών αγορών, οι οποίες δεν πρέπει να αποτελούν «εργαλεία για τη συγκέντρωση των προνομίων των ολίγων». «Σ’ έναν κόσμο παγκοσμιοποιημένο, θα πρέπει να ρυθμίσουμε και να ελέγξουμε τη δύναμη των αγορών για να υπάρχει μεγαλύτερη ισότητα και ισοτιμία σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε τον τρίτο μύθο σύμφωνα με τον οποίο «κάθε κράτος θα μπορούσε να πάρει μέτρα από μόνο του, χωρίς να υπάρχει ανάγκη αλληλεγγύης, ή ισχυρότερης διακυβέρνησης», τονίζοντας την ανάγκη για την ταχύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: