Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Αποστάσεις από τον Θ. Πάγκαλο


«Ο κ. Πάγκαλος έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να εκφράζεται. Από εκεί και πέρα υπάρχει η κυβέρνηση, η οποία με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα, έχει δείξει πώς εννοεί το δημόσιο διοικητικό σύστημα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου για «κοπρίτες υπαλλήλους» και «ζώα δημοσιογράφους και αναγνώστες» πήρε η κυβέρνηση: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, εξουσιοδοτήθηκε από τον πρωθυπουργό να δηλώσει τα ακόλουθα: «Το έχω ξαναπεί, και δεν είναι ούτε δικαιολογία προς τον κύριο Πάγκαλο ούτε προς κανέναν, ότι ο κύριος Πάγκαλος έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να εκφράζεται. Από εκεί και πέρα υπάρχει η κυβέρνηση, η οποία με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα, έχει δείξει πώς εννοεί το δημόσιο διοικητικό σύστημα».

Αποστάσεις από τον Θ. Πάγκαλο

Η δήλωση αυτή στον «ΣΚΑΪ» προκάλεσε σενάρια ακόμη και για αποπομπή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Η σχετική ζύμωση φούντωσε, με αποτέλεσμα οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου να προσπαθούν όλη την ημέρα χθες να ελέγξουν τις αντιδράσεις και να ρίξουν τους τόνους. «Δεν υπάρχει θέμα Πάγκαλου» έλεγαν στα τηλέφωνα, προκειμένου να καταλαγιάσουν οι φήμες γύρω από το μέλλον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Δεν κατάφεραν, όμως, να αποτρέψουν διαρροές κυβερνητικών στελεχών πως «στον επόμενο ανασχηματισμό ο Θόδωρος είναι φαβορί για έξοδο».

Ο Θ. Πάγκαλος απάντησε στις επικρίσεις δίνοντας στη δημοσιότητα τον? απολογισμό του! Εναν απολογισμό 80 σελίδων. Στην τελευταία από αυτές αναφέρει ότι οι προτάσεις του για το μέλλον του θεσμού θα δοθούν αποκλειστικά στα χέρια του πρωθυπουργού και ότι ο ίδιος βλέπει τον ρόλο με την ευελιξία που απαιτεί η συγκυρία. Αφήνει, έτσι, όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, περιμένοντας την επίσημη απάντηση της κυβέρνησης στην πολιτική ενημέρωση που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα. Πάντως, ΝΔ και «Ελεύθερος Τύπος» επισημαίνουν πως έχει ξεπεράσει τα όρια και πως ο Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να τον αποπέμψει.

Η τοποθέτηση του Θ. Πάγκαλου στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, πριν από 15 μήνες, ξάφνιασε πολλούς. Η επιλογή του Γ. Παπανδρέου εξηγήθηκε με διαφόρους τρόπους. «Εβαλε έναν παλαιό για να κρατήσει εκτός τους υπόλοιπους», «τον έβαλε μέσα για να μη μιλά» ήταν οι δύο επικρατέστερες.

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ
Συνάντηση με Γιώργο τις προσεχείς ημέρες

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο Θ. Πάγκαλος είναι εξαιρετικά ανήσυχος για τις εξελίξεις. Ξέρει ότι το τρίμηνο που ξεκίνησε θα είναι αποφασιστικό για την πορεία της κυβέρνησης, τις αδυναμίες της οποίας δεν παραλείπει να επισημαίνει σε συσκέψεις είτε με είτε χωρίς τον πρωθυπουργό.

«Ισως είναι η εκτίμηση πολιτικών εξελίξεων» που τον έχει αφυπνίσει, είναι μία εξήγηση που δίνεται για την υπερδραστηριότητα των τελευταίων ημερών.

«Είναι ενοχλημένος που δεν συμμετέχει στο συντονιστικό» λένε άλλοι. «Μπορεί να είναι αντιπρόεδρος, αλλά δεν έχει ουσιαστική εξουσία» προσθέτει μία τρίτη ομάδα στελεχών.

Οποια κι αν είναι η εξήγηση, το μόνο σίγουρο είναι πως την αλήθεια θα μάθει πρώτος ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: