Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Η ΕΕ επιδεικνύει υποκρισία στο μεταναστευτικό πρόβλημα, λέει ο Μ.Όθωνας

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο»

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ.Όθωνας
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ.Όθωνας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )Αθήνα
Υποκρισία «βλέπει» ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, πίσω από τα επικριτικά σχόλια της Κομισιόν για την κατασκευή φράχτη στον Έβρο, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος παράνομων μεταναστών.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισήμανε πως η κατασκευή φραχτών και τοίχων έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν ότι είναι ένα βραχυπρόθεσμο μέτρο, το οποίο δεν συμβάλει στη συνολική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο κ.Όθωνας τόνισε πως «τα όρια των ανοχών της ελληνικής κοινωνίας δεν επιδέχονται υποκρισίες». Υπογράμμισε ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι ευρωπαϊκό και ζήτησε από την Ευρώπη να αναλάβει και τις δικές της ευθύνες.

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι απαιτούνται να ληφθούν βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Αναφερόμενος στη δημιουργία συρμάτινου φράχτη στον Έβρο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατό και ανέφερε ότι τα αποτελέσματα από αυτή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα είναι θεαματικά.

«Δεν θα στήσουμε ένα ντουβάρι για να χωρίσουμε τους μετανάστες από τους κατοίκους. Προστατεύουμε τα σύνορά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Όθωνας.

Ο φράχτης θα έχει μήκος 12,5χιλιόμετρα και θα κατασκευαστεί στο πρότυπο του αντίστοιχου ισπανικού που υπάρχει στην πόλη Θέουτα, η οποία ανήκει στην Ισπανία, αλλά βρίσκεται επί αφρικανικού εδάφους.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: