Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Πήγε στη Ντόρα, κράτησε την έδρα

Παρουσία φίλων του και πρώην στελεχών της ΝΔ, ο πρόσφατα διαγραφείς από τη Νέα Δημοκρατία βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε την προσχώρησή του στη Δημοκρατική Συμμαχία, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση προς τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν έφυγα, με διέγραψε ο κ. Σαμαράς», επανέλαβε ο κ. Αυγενάκης, ενώ απαντώντας σε όσους τον καλούν να εγκαταλείψει την έδρα που πήρε με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, είπε:

«Η έδρα μου ως βουλευτής Ηρακλείου δεν ανήκει στον κύριο Σαμαρά, ανήκει στο λαό του Ηρακλείου, σε όσους με ψήφισαν, σε όσους με στήριξαν, σε όσους έκτοτε ήρθαν κοντά μου».

Πήγε στη Ντόρα, κράτησε την έδρα

Στις 23 Νοεμβρίου, συμπλήρωσε, «πληροφορήθηκα, όπως και εσείς, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο σημερινός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σαμαράς, με διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα με μια αντικαταστατική και πολιτικά αυταρχική προσωπική του απόφαση».

«Θέλει να επιβάλει σιωπή των αμνών».

«Η διαγραφή αυτή δεν είχε κανένα νόημα και καμιά αιτιολογία. Έγινε στο πλαίσιο των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του κ. Σαμαρά, στην προσπάθειά του να επιβάλει τη "σιωπή των αμνών" στο Κόμμα, το οποίο άλλωστε ο ίδιος κάποτε πρόδωσε και το ανέτρεψε από την κυβέρνηση. Το οποίο εμπόδισε ο ίδιος, για δεύτερη φορά, να επανέλθει στην εξουσία, συντασσόμενος τότε στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

Πήγε στη Ντόρα, κράτησε την έδρα

«Ο Σαμαράς πολέμησε τη Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως ο κ. Σαμαράς «πολέμησε τη Νέα Δημοκρατία ως αρχηγός της θνησιγενούς Πολιτικής Άνοιξης και τώρα τη συρρικνώνει ξανά με διαγραφές, μικροπολιτικούς και αυταρχικούς χειρισμούς, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας των οργάνων του κόμματος προκειμένου να το περιορίσει στα όρια της δικής του πολιτικής αντοχής, στα όρια των δικών του δυνατοτήτων».

Αναφερόμενος στην κυρία Μπακογιάννη, ο Λ. Αυγενάκης ανέφερε: «Είναι πολιτικός που διαθέτει πείρα, γνώση, ιδέες, με ανοικτή και ρεαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων μπορεί να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει, μαζί με όλους εμάς, εκείνους που θέλουν να στρατευθούν στην υπόθεση της οικοδόμησης της Ελλάδας του σήμερα και του αύριο».

Η προσχώρησή του βουλευτή στη Δημοκρατική Συμμαχία αναμένεται να επισημοποιηθεί εντός της ημέρας, με σχετική επιστολή που θα να αποστείλει τόσο στον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, όσο και στην Ντόρα Μπακογιάννη.

Ντόρα: Τον καλωσορίζουμε

Σχολιάζοντας την προσχώρηση του κ. Αυγενάκη, η κυρία Μπακογιάννη: Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε στη Δημοκρατική Συμμαχία, την προσχώρηση ενός νέου και αυτοδημιούργητου συναδέλφου, του πρώτου βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη. Ο Λευτέρης Αυγενάκης με τις πρωτοβουλίες του μέσα στη Βουλή, τον πολιτικό του λόγο και τη συνεχή του παρουσία δίπλα στον κόσμο που τον ψήφισε, τιμά την εντολή των συμπατριωτών του. Η συμμετοχή του στη Δημοκρατική Συμμαχία θα ενισχύσει τις προσπάθειες μας, για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται ο τόπος».
.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: