Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Υπουργείο Οικονομικών


Δημιουργείται ομάδα εργασίας για «ψαλίδι» σε μισθούς και μετατάξεις στο Δημόσιο - Ποιοί την αποτελούν

ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ


.tovima.grΜετά από απόφαση του υπουργού κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (φωτογραφία) και του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι.Ραγκούση συγκροτείται ομάδα για «ψαλίδι» σε μισθούς και μετατάξεις στον Δημόσιο Τομέα.
Ομάδα εργασίας με αντικείμενο την αναθεώρηση του μισθολογίου και την ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο τομέα συγκρότησαν με κοινή απόφαση οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης και Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Η απόφαση με ημερομηνία υπογραφής 31 Δεκεμβρίου 2010 αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο και αφορά τη «σύσταση, συγκρότηση και ορισμό μελών Ομάδας Εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών, για τη μελέτη και σύνταξη έκθεσης επί του ισχύοντος μισθολογίου στο δημόσιο τομέα, για τον όγκο και τη δυναμική της απασχόλησης σε αυτόν και το σχεδιασμό ανακατανομής του ανθρώπινου δυναμικού, για την εξυπηρέτηση των τομέων προτεραιότητας (σε εφαρμογή και εκτέλεση του μνημονίου)».

Το έργο που αναλαμβάνει η Ομάδα Εργασίας είναι η σύνταξη αναλυτικής έκθεσης όχι μόνο για το ύψος των αποζημιώσεων αλλά και τον «όγκο και τη δυναμική της απασχόλησης», δηλαδή τον αριθμό των εργαζόμενων σε διάφορους τομείς. Στην εννεαμελή ομάδα εκτός από υπηρεσιακούς παράγοντες των δυο υπουργείων μετέχουν στενοί συνεργάτες και σύμβουλοι των δυο υπουργών, όπως η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών κυρία Μόνα Παπαδάκου και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών κ. Ν. Χατζηεργάτης. Συντονιστής είναι ο προϊστάμενος του τμήματος Α' της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών κ. Κ. Παύλου. Η ομάδα εργασίας θα ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους δυο υπουργούς.

Δείτε το πλήρες κείμενο της κοινής υπουργικής απόφασης




Δεν υπάρχουν σχόλια: