Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

«Πάγωσε» το ΠΑΣΟΚ με τον Πάγκαλο...

Αναταράξεις από το πολυτελές ρεβεγιόν


http://img.protothema.gr/5D10F9E4D275C4A5ED3549486D842C93.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμηχανία και κακεντρεχή σχόλια προκαλεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος η αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος ότι ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος πέρασε πολυτελώς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε μεγάλο ξενοδοχείο.

Το γεγονός ότι την ώρα που ο κ. Πάγκαλος κατηγορεί μεγάλες ομάδες εργαζομένων ότι φταίνε για την κρίση, ο ίδιος βυθίζεται στη χλιδή, αφήνει άναυδους τους περισσότερους υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς η συμπεριφορά του δεν συνάδει με το ρόλο του καταγγέλλοντα, όπως χαρακτηριστικά λένε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Στο μέγαρο Μαξίμου αιφνιδιάστηκαν με τις εξελίξεις και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου τηρούν σαφείς αποστάσεις από τον αντιπρόεδρο, αρνούμενοι να τον καλύψουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου είναι πιθανό να στείλει έμμεσο πλην σαφές μήνυμα προς κάθε πλευρά, με αποδέκτη φυσικά και τον κ. Πάγκαλο, ότι η κυβέρνηση δεν υιοθετεί συμπεριφορές πολυτελούς διαβίωσης, όταν εφαρμόζει τόσο σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.

Στην πραγματικότητα ο κ. Πάγκαλος εξελίσσεται σε ξένο σώμα για την κυβέρνηση, αφού έτσι κι αλλιώς – όπως μάλιστα παραδέχονται αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη της – ελάχιστα συμμετέχει στις καθοριστικές διεργασίες, παρότι ο πρωθυπουργός του έχει τυπικά αναθέσει σημαντικές αρμοδιότητες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πολλοί είναι οι βουλευτές, αλλά και οι υπουργοί, οι οποίοι ετοιμάζονται να διαφοροποιηθούν και να αποδοκιμάσουν δηλώσεις και τοποθετήσεις του κ. Πάγκαλου, όπως αυτές που διατύπωσε για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Όπως λένε κάποιοι με ανησυχία, «ο Πάγκαλος δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο σε λίγο και κανείς από μας δεν έχει διάθεση να τον καλύψει μόνο και μόνο επειδή είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Έχει ο ίδιος την ευθύνη των λόγων και των πράξεών του».

Αν και τίποτα δεν αποκλείεται για την τύχη του κ. Πάγκαλου σχετικά με την παραμονή του στην κυβέρνηση, θεωρείται ωστόσο δύσκολο να υπάρξει αυτή την περίοδο κάποια δραματική απόφαση του πρωθυπουργού, έστω κι αν ο βουλευτής Αττικής είναι πλέον βαρίδι για την προσπάθεια, που καταβάλλει ο κ. Παπανδρέου να πείσει ότι η κυβέρνηση καταβάλλει ειλικρινείς και δίκαιες προσπάθειες για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: