Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ-ΚΑΜΙΝΗ


Απορριμματοφόρα και κάδους ανακύκλωσης υποσχέθηκαν στον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Ν. Σηφουνάκης. Στη συνάντηση της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ με τον νέο δήμαρχο η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στα...
γραφεία του υπουργείου, η κυρία Μπιρμπίλη ζήτησε από τον κ. Καμίνη να καταθέσει τις προτάσεις του για την εξεύρεση χώρων δημιουργίας πρασίνου.

Η υπουργός επανέλαβε ότι βασική πολιτική κατεύθυνση είναι καταρχήν η συγκράτηση και επιστροφή του πληθυσμού στο κέντρο της πόλης, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος της Αθήνας. Οπως επισήμανε βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι η απόλυτη συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Μελέτη για πεζοδρομήσεις

Ο κ. Σηφουνάκης πρότεινε την εκπόνηση μελέτης, σε συνεργασία με τον Δήμο, για τη συνολική λιθόστρωση και πεζοδρόμηση της Πλάκας. «Είναι καιρός τριάντα σχεδόν χρόνια μετά το Διάταγμα προστασίας της ιστορικής συνοικίας να ολοκληρωθεί το έργο της προστασίας και ν’ αποκτήσει η πρωτεύουσα ένα ολοκληρωμένο αναστυλωτικά οικιστικό σύνολο», σημείωσε. Σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων από πλευράς ΥΠΕΚΑ διευκρινίστηκε ότι προχωράει συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο θα στοχεύει αποκλειστικά σε αυτόν τον τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: