Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Στρατηγοί - Μαϊμού: Ελεγχος στο Μετοχικό Ταμείο

Οι αποκαλύψεις του «Εθνους» για την κακοδιαχείριση και τα τεράστια ελλείμματα, που ξεπερνούν τα 340 εκατομμύρια ευρώ, προκάλεσαν τη διενέργεια έρευνας από μεικτό κλιμάκιο των υπουργείων Οικονομικών και Αμυνας

Οικονομικό έλεγχο στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού από μεικτό κλιμάκιο των υπουργείων Αμυνας και Οικονομικών προκαλούν οι αλυσιδωτές αποκαλύψεις του «Εθνους» για την κακοδιαχείριση και τα τεράστια ελλείμματα, που ξεπερνούν τα 340 εκατομμύρια ευρώ!

Ξεπερνούν τα 340 εκατομμύρια ευρώ τα ελλείμματα στο ΜΤΣ από τη «βιομηχανία στρατηγών» και τις «μεταγγίσεις» από παράπλευρα ταμεία.
Ξεπερνούν τα 340 εκατομμύρια ευρώ τα ελλείμματα στο ΜΤΣ από τη «βιομηχανία στρατηγών» και τις «μεταγγίσεις» από παράπλευρα ταμεία.

Η κατάρρευση του ΜΤΣ δεν αποτελεί πια «εσωτερική υπόθεση» του υπουργείου Αμυνας αλλά αντικείμενο γενικότερης κυβερνητικής έρευνας και απόδοσης ευθυνών καθότι βρίσκονται στον «αέρα» 82.560 μέτοχοι (εν ενεργεία αξιωματικοί του Στρατού και της Αστυνομίας) και πια δεν μπορεί να πληρώσει τα «σπασμένα» το Ελληνικό Δημόσιο.

Το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο του «Εθνους» της 27ης/12/2010
Το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο του «Εθνους» της 27ης/12/2010

Στο μεταξύ επικρατεί αναταραχή στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, καθώς δεν μπορούν να καλύψουν τις «μαύρες τρύπες» που με ευθύνη των ίδιων των μελών του Δ.Σ του ΜΤΣ έχουν δημιουργηθεί:

  • Στο ΕΚΟΕΜΣ (συμπληρωματικό ταμείο του Στρατού)!
  • Στον «κουμπαρά» του Βοηθήματος Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΕΑ) που προορίζεται για την «προίκα» των παιδιών των εν ενεργεία στελεχών!
  • Στο ταμείο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ!
  • Στο ταμείο της Ενωσης Αποστράτων, που «γεμίζει» από τις κρατήσεις των εν ενεργεία στελεχών!

Οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις του «Εθνους» για τη «βιομηχανία στρατηγών» και τις «μεταγγίσεις» εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από διάφορα παράπλευρα ταμεία για τη χορήγηση παχυλών μερισμάτων στο «κλαμπ των αποστράτων» προκάλεσαν το ενδιαφέρον του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, ώστε να προχωρήσει σε ενδελεχή έλεγχο.

Μέχρι τώρα το ΜΤΣ δεν είναι σε θέση να υπολογίζει πόσο επιβαρύνθηκε το ταμείο από τη «βιομηχανία» βαθμολογικής και μισθολογικής αναβάθμισης 2.751 σε «αρχηγούς ΓΕΣ», 9.026 σε «αντιστράτηγους» και 7.052 σε «υποστρατήγους»!

Ουδείς από την κυβέρνηση γνωρίζει πώς και από ποιους έγινε η «μετάγγιση» των εκατοντάδων εκατομμυρίων (άνω των 250) για τη χορήγηση μερίσματος στους απόστρατους με συνεχόμενες αυξήσεις, που ήταν διπλάσιες και τριπλάσιες του πληθωρισμού!

Η παρούσα κυβέρνηση δεν γνωρίζει ακόμη αν η μετακίνηση των συγκεκριμένων ποσών έγινε με αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και αν υπήρξε έγκριση των πολιτικών ηγεσιών της ΝΔ.

Και ενώ η «μαύρη τρύπα» στο ΕΚΟΕΜΣ ξεπερνάει κατά πολύ τα 180 εκατομμύρια, πανικόβλητοι από την Οικονομική Διεύθυνση του ΓΕΣ απέστειλαν έγγραφο στο Πολεμικό Ναυτικό και ζητούν να κατατεθούν 700.000 ευρώ σε ειδικό λογαριασμό του ΕΚΟΕΜΣ ως οφειλές από χρήση μέσων (καύσιμα - ελικόπτερα) που διατέθηκαν κατά την διάρκεια ασκήσεων!!

«Σύρραξη» μεταξύ των τριών Κλάδων προκλήθηκε σε ειδική σύσκεψη που έγινε την περασμένη βδομάδα στο πεντάγωνο για την κατάργηση ή συγχώνευση Οργανισμών, όπως απαιτεί το υπουργείο Οικονομικών. Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε όταν ο εκπρόσωπος του ΓΕΣ ζήτησε συγχώνευση των Μετοχικών Ταμείων και των τριών Κλάδων.

Τόσο οι εκπρόσωποι του Ναυτικού όσο και της Αεροπορίας αντέδρασαν έντονα υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει συγχώνευση των Ταμείων εάν προηγουμένως δεν αποσαφηνιστεί η κατάσταση στο ΜΤΣ, δεν εντοπιστούν όλοι οι «σκελετοί» και δεν τεθεί σε τροχιά εξυγίανσης.

Δήμος Βερύκιος

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: