Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Αναβλήθηκε το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Κάιρο

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αίγυπτο αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα
Το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αίγυπτο αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Κυριακή επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Κάιρο, εξαιτίας της έκρηξης που σημειώθηκε στη χερσόνησο του Σινά και της έκρυθμης κατάστασης στην Αίγυπτο. Όπως ανακοινώθηκε, μετά από σχετικές συνεννοήσεις με την αιγυπτιακή ηγεσία το ταξίδι του κ. Παπανδρέου θα πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο κ. Παπανδρέου είχε ανακοινώσει την απόφασή του να μεταβεί στο Κάιρο, προκειμένου να μεταφέρει -όπως είπε- στο Κάιρο «το πνεύμα και τη συζήτηση της ΕΕ, αλλά και τις σκέψεις της ελληνικής κυβέρνησης».

«Θα σταθούμε δίπλα στον αιγυπτιακό λαό» είχε πει σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Σε συνέχεια των σημερινών εξελίξεων στην Αίγυπτο και μετά από σχετικές συνεννοήσεις με την αιγυπτιακή ηγεσία, αποφασίστηκε η αναβολή της προγραμματιζόμενης για αύριο επίσκεψης του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, στο Κάιρο» αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

«Ο πρωθυπουργός, είναι σε συνεχή επαφή με την αιγυπτιακή ηγεσία και προτίθεται να πραγματοποιήσει την επίσκεψή του στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, μόλις διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες» συνεχίζει.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Γ.Παπανδρέου είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: