Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Οι «Πυρήνες» ανέλαβαν την ευθύνη για το παγιδευμένο δέμα στον υπουργό Δικαιοσύνης

Με αναφορές στη δίκη στον Κορυδαλλό

Ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη
Ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του εμπρηστικού, όπως το χαρακτηρίζει, πακέτου με παραλήπτη τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, την περασμένη Τετάρτη.

Στο κείμενό της, που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο Indymedia, η οργάνωση κάνει εκτενή αναφορά στη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στους «Πυρήνες», η οποία διεξάγεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Ως την πιο ελάχιστη έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα των μελών του πυρήνα φυλακής της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και στους αξιοπρεπείς συντρόφους στείλαμε εμπρηστικό πακέτο στον υπουργό Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδη ο οποίος είναι υπεύθυνος για την άρνηση του ενός εκ των δύο απαιτήσεων των συντρόφων για τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών της δίκης» αναφέρει το κείμενο.

Στο κείμενο χαρακτηρίζονται «ψέματα» τα περί «δήθεν ισχυρής εκρηκτικής ύλης» και σημειώνεται ότι «τα μέτρα προφύλαξης ήταν ίδια με αυτά των προηγούμενων 14 πακέτων ώστε να μην τραυματιστεί κάποιος άσχετος».

Σε άλλο σημείο της προκήρυξης η οργάνωση αναφέρει «πως από εδώ και πέρα ο παράνομος τομέας της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς θα συμμετέχει και αυτός στο Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο- Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία», αναφερόμενη σε ζητήματα που έθεσαν άλλες οργανώσεις και που «θεωρούμε πως εγκαινιάζουν ισχυρές βάσεις για το άνοιγμα ενός επαναστατικού διαλόγου μέσω δράσεων, αλλά και προτάσεων συντονισμού».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: