Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Βολές του προέδρου του ΣΕΒ κατά εκείνων που «αντιστέκονται στις αλλαγές» «Η δημαγωγία έχει όρια»

Για «δημαγωγούς του μπαλκονιού και του πεζοδρομίου» που διευκολύνουν όσους στοιχηματίζουν στη χρεοκοπία της χώρας για να την εξαγοράσουν σε εξευτελιστική τιμή κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλος, ζητώντας «αντίσταση σε όσους αντιστέκονται στις αναγκαίες αλλαγές» σε δήλωσή του τη Δευτέρα.

Στις δηλώσεις του Δ.Δασκαλόπουλου αντιδρά το ΚΚΕ, απαντώντας ότι «οι εργαζόμενοι θα έπρεπε με χαμόγελο και τραγούδι να πηδούν στον γκρεμό».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε: «Οι δημαγωγοί του μπαλκονιού και του πεζοδρομίου συμπεριφέρονται σαν να θέλουν να οδηγήσουν τον τόπο κατευθείαν στον γκρεμό -στην πτώχευση. Διευκολύνουν έτσι, από ανευθυνότητα, ιδεοληψία ή ιδιοτέλεια, εκείνα τα συμφέροντα -εκτός, ίσως και εντός Ελλάδος- που στοιχηματίζουν στη χρεοκοπία της χώρας μας για να την εξαγοράσουν σε εξευτελιστική τιμή».

«Δεν πείθει το μένος όλων εκείνων» συνέχισε ο Δ.Δασκαλόπουλος, «οι οποίοι παριστάνουν ότι αγωνίζονται για να απελευθερώσουν την πατρίδα από δήθεν ξένη κατοχή [...] λες και εξαρτάται από τους "ξένους" αν θα ορθοποδήσουμε ή θα χρεοκοπήσουμε». «Δικά μας είναι τα προβλήματα, δική μας κι η ευθύνη αντιμετώπισής τους» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, λέγοντας πως «ούτε η ΕΕ, ούτε το ΔΝΤ, ούτε κανείς θα μας σώσει, τελικά, κόντρα στη θέλησή μας».

«Η σκληρή και άδικη για τους πολλούς πραγματικότητα που βιώνουμε δεν αντιμετωπίζεται με υποκριτικές κραυγές» κατέληξε ο Δ.Δασκαλόπουλος, λέγοντας πως «η σιωπηλή κοινωνική πλειοψηφία, θέλει να επιβιώσει κι όχι να αυτοκτονήσει συλλογικά [...] πρέπει ν' αντισταθούμε σε όσους αντιστέκονται με άλλοθι το Μνημόνιο στις αναγκαίες αλλαγές, αν θέλουμε οι θυσίες των πολιτών να πιάσουν τόπο και η Ελλάδα να παραμείνει χώρα ευρωπαϊκή, αλλά και εθνικά αξιοπρεπής».

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ αναφέρει: «Δικαιολογημένη η οργή του εκπροσώπου των μεγαλοεπιχειρηματιών. Είναι όντως αχάριστοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που αγανακτούν και αρνούνται τη θυσία των δικαιωμάτων τους και τη δωρεάν παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε αυτούς που εκπροσωπεί».

«Κατά τον κ। Δασκαλόπουλο» συνεχίζει η ανακοίνωση, τονίζοντας: «έπρεπε οι εργαζόμενοι με χαμόγελο και τραγούδι να πηδούν στο γκρεμό, ευχαριστημένοι που θυσιάζονται για να φτάσουν τα 1000 δισ. οι καταθέσεις των κεφαλαιοκρατών στην Ελβετία».
.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: