Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Συνεδρίαση Εθνικού και Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις-«βόμβα» της τρόικας

Για να αποφορτισθεί το κλίμα

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Αντιδράσεις και προβληματισμούς προκάλεσαν στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ οι δηλώσεις της τρόικας περί εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιχειρήσει να αποφορτίσει την κατάσταση με δύο συνεδριάσεις: του Πολιτικού Συμβουλίου και του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Το πρωί της Δευτέρας ο κ. Παπανδρέου είχε εκτός προγράμματος συνάντηση στην Ιπποκράτους με τον γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη.

Στη σύσκεψη που έγινε αποφασίστηκε ότι το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος θα συνεδριάσει το πρωί της 4ης Μαρτίου, ενώ, όπως έγινε γνωστό, το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συνεδριάσει στην Αθήνα και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ θα συγκληθεί μία ή δύο μέρες νωρίτερα από το Εθνικό Συμβούλιο, ενώ στο όργανο θα κατατεθεί πρόταση για τη διοργάνωση της Εθνικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος στις 3 Σεπτεμβρίου, ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, αντί σύγκλησής της τον Ιούνιο, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Επίσης, στην πορεία προς την Συνδιάσκεψη, θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου -την ημέρα που «έφυγε» από τη ζωή ο Ανδρέας Παπανδρέου- περιφερειακή συνδιάσκεψη των οργανώσεων του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον γραμματέα του κόμματος την ενεργοποίηση όλης της οργάνωσης του Κινήματος, επισημαίνοντας ότι η πορεία προς την Εθνική Συνδιάσκεψη σηματοδοτεί και την εξωστρέφεια των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ.

Ο διάλογος εν όψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ θα αναπτυχθεί με βάση τους πέντε άξονες πολιτικής που έχει θέσει ο Γ.Παπανδρέου και αφορούν το επιτελικό κράτος, το πολιτικό σύστημα, την ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και τα κοινωνικά δικαιώματα εν μέσω κρίσης και την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας διεθνώς.

Στη σημερινή σύσκεψη, πλην του κ. Καρχιμάνη, συμμετείχαν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη, Κώστας Θέος και Αλέξανδρος Χατζόπουλος.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: