Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ο στρατός αδειάζει την πλατεία Ταχρίρ από τους τελευταίους διαδηλωτές Απειλούνται με συλλήψεις

Νωρίτερα σήμερα το πρωί οι λίγες δεκάδες διαδηλωτές που παρέμεναν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου περικυκλώθηκαν από τον αιγυπτιακό στρατό και την στρατιωτική αστυνομία. Οι Αρχές τους διέταξαν να εγκαταλείψουν τον χώρο διαφορετικά θα συλληφθούν.

«Έχουν διωρία μισής ώρας, μας περικύκλωσε η αστυνομία. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Συζητάμε για τις επόμενες κινήσεις μας» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους διαδηλωτές προσθέτοντας ότι ένας ανώτερος αξιωματικός «μάς είπε ότι έχουμε μία ώρα για να αδειάσουμε την πλατεία, διαφορετικά θα συλληφθούμε».

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η αστυνομία έχει δημιουργήσει κλοιό γύρω από τους διαδηλωτές.

Χθες, Κυριακή, ο αιγυπτιακός στρατός αποφάσισε τη διάλυση του Κοινοβουλίου και την αναστολή του Συντάγματος, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, με στόχο να ικανοποιήσει το βασικότερο αίτημα των διαδηλωτών.

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο έδωσε επίσης το μεσημέρι της Κυριακής, όπως ζητούσαν οι διαδηλωτές, χρονοδιάγραμμα της μεταβατικής περιόδου, λέγοντας πως θα παραμείνει στην εξουσία για έξι μήνες ή για λιγότερο, εάν προκηρυχθούν εκλογές.

Η στρατιωτική ηγεσία, που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Αιγύπτου μετά την παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ την Παρασκευή, θα προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Οι συνταγματικές αλλαγές θα κριθούν με δημοψήφισμα।
.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: