Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Δίωρη συσκότιση σε μπαρ και καφετέριες που αντιδρούν στον αντικαπνιστικό νόμο

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Κατεβάζουν τους διακόπτες για δύο ώρες από τις 8 μέχρι τις 10 το βράδυ της Πέμπτης οι καφετέριες και τα μπαρ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αντικαπνιστικό νόμο. Τα καταστήματα για αυτές τις δύο ώρες που θα βρίσκονται σε... συσκότιση θα λειτουργούν μόνο με κεριά και φώτα ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, εντείνονται από το επόμενο χρονικό διάστημα οι έλεγχοι για την εφαρμογή του νόμου. Με τη δημοσίευση του σχετικού νόμου, ελέγχους θα πραγματοποιεί και το σώμα ελεγκτών υπηρεσιών υγείας (ΣΕΥΥΠ). Ελέγχους πραγματοποιούν και οι επιθεωρητές εργασίας, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κάνει λόγο για τριπλασιασμό των προστίμων.

Παράλληλα με τους ελέγχους, εντατικοποιούνται και οι δράσεις πρόληψης. Επαγγελματίες υγείας υλοποιούν προγράμματα αγωγής υγείας σε σχολεία όλης της χώρας και απευθύνονται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Εντατικοποιούνται και οι δράσεις ενημέρωσης με τη στήριξη των αθλητικών σωματείων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η εκστρατεία ενημέρωσης για τις βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος στην εγκυμοσύνη.

Από το υπουργείο, πάντως ανακοινώθηκε ότι στους δήμους Ψυχικού και Περιστερίου παρατηρείται αντικαπνιστική «αδράνεια», καθώς κάνουν ελάχιστους ελέγχους, περιορίζονται σε συστάσεις και δεν επιβάλουν πρόστιμα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: