Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ελαστικό ωράριο και κατάργηση υπερωριών ζητά από την κυβέρνηση η τρόικα

Νέος «Οδικός Χάρτης»

Η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη
Η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )
Αθήνα
Την εφαρμογή ελαστικού ωραρίου με αυξομειώσεις του οκταώρου και συμψηφισμό του χρόνου σε ετήσια βάση, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες της επιχείρησης χωρίς υπερωρίες, απαιτεί η τρόικα από την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, το πακέτο των νέων αλλαγών στην εργασία καλείται να υλοποιήσει το επιτελείο του υπουργείου Εργασίας το επόμενο δεκάμηνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο και η τρόικα κατέληξαν σε έναν «Οδικό Χάρτη» αλλαγών μετά τη διαπίστωση ότι πολλά σημεία της εργατικής νομοθεσίας δεν καλύπτουν όσα επιβάλλει η δανειακή σύμβαση.

Επιπλέον, υπάρχουν και σημεία -όπως η πρόοδος των επιχειρησιακών συμβάσεων- τα οποία απαιτούν στενή παρακολούθηση.

Έτσι κατέληξαν στη δέσμευση για κατάρτιση έως τα τέλη Μαρτίου νομοσχεδίου με τροποποίηση του υφιστάμενου καθεστώτος για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Επιπλέον, μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται δραστηριοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) με συγκεκριμένους στόχους.

Έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται αλλαγή του νόμου για τις κλαδικές συμβάσεις, εφόσον δεν μειωθούν οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων.

* Η τρόικα, σύμφωνα πάντοτε με το ίδιο δημοσίευμα, άσκησε πιέσεις για την επίσπευση των διαδικασιών καταγραφής της οικονομικής κατάστασης των επικουρικών ταμείων, με στόχο οι αλλαγές να ισχύσουν μέχρι το φθινόπωρο του 2012.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: