Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Από τη Μέρκελ ξεκινά ο κύκλος επαφών του Γ. Παπανδρέου για τα ευρω-οικονομικά Κρίσιμο ραντεβού στο Βερολίνο


Έναν κύκλο κρίσιμων επαφών, εν όψει της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στις 11 Μαρτίου, ξεκινά αύριο από το Βερολίνο ο πρωθυπουργός. Στο επίκεντρο των συνομιλιών του Γ. Παπανδρέου με την καγκελάριο Μέρκελ θα τεθούν τα σενάρια θωράκισης του ευρώ και οι όροι του νέου συμφώνου ανταγωνιστικότητας, για το οποίο πιέζει η γερμανική πλευρά.

«Θα συζητηθεί η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και τα σημαντικά μέτρα που παίρνει η χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών της», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

Στην δήλωσή του, ο κ. Ζάιμπερτ υπογράμμισε την «γερμανική υποστήριξη στις μεγάλες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες τις οποίες κάνει η Ελλάδα».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει σειρά επαφών με αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά και αρχηγούς κομμάτων.

Συγκεκριμένα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων, Γκίντο Βεστερβέλε, τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD και πρώην υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τους προέδρους των Πρασίνων Κλάουντια Ροτ και Τζεμ Έτσντεμιρ.

Αύριο ο κ. Παπανδρέου θα δώσει διάλεξη στο πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου με θέμα: «Η αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής κρίσης, μια ευκαιρία για την Ευρώπη», στο πλαίσιο των «διαλέξεων για την Ευρώπη».

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στο Ελσίνκι, όπου θα έχει συνομιλίες με την φινλανδή πρωθυπουργό Μαρί Κιβινιέμι।

tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: