Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Επιτακτική ανάγκη να αξιοποιηθεί άμεσα η ελεύθερη δημόσια περιουσία, τονίζει ο Κ.Παπούλιας

Παρέμβαση για την ακίνητη περιουσία

(Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )
Ιωάννινα
Σε παρέμβαση για το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Κυριακή, μιλώντας σε εκδήλωση για την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Ο Κάρολος Παπούλιας άφησε αιχμές κατά εκείνων που κινδυνολογούν και εξαντλούνται σε θεωρητικές συζητήσεις και άγονες αντιπαραθέσεις για το ζήτημα και υπογράμμισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να αξιοποιηθεί άμεσα η καταγεγραμμένη και ελεύθερη δημόσια περιουσία, καθώς ήδη «έχουμε φορτώσει ένα δυσβάστακτο χρέος στις πλάτες των παιδιών μας».

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Η πατρίδα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Πληρώνουμε λάθη δεκαετιών και την αδυναμία των ευρωπαϊκών ηγεσιών να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Το μόνο που μπορεί να μας κρατήσει είναι μία εθνική στρατηγική μακράς πνοής, η οποία θα υπηρετηθεί με συνέπεια από την πολιτική τάξη και θα πείσει τους Έλληνες πολίτες
για την ορθότητα και την προοπτική της.

»Και θέλω να επισημάνω το εξής: Η ελληνική δημόσια περιουσία είναι σε μεγάλο βαθμό ακατάγραπτη και σε εγκληματικό βαθμό καταπατημένη. Η αξιοποίησή της, όπως και εκείνη των ακινήτων που βρίσκονται στο εξωτερικό, είναι επιτακτική ανάγκη.

»Εθελοτυφλούμε όταν εξαντλούμαστε σε θεωρητικές συζητήσεις, κινδυνολογία, συνθηματολογία, κυνήγι μαγισσών και άγονες αντιπαραθέσεις. Χάνουμε πολύτιμο χρόνο και δυνάμεις. Έχουμε φορτώσει ένα δυσβάστακτο χρέος στις πλάτες των παιδιών μας και οφείλουμε να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τώρα.

»Όση δημόσια περιουσία είναι καταγεγραμμένη και ελεύθερη πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της καθυστέρησης και έχουμε την ιστορική ευθύνη να κάνουμε ό,τι μπορούμε να απαλλάξουμε την επόμενη γενιά από ένα βάρος για το οποίο δεν ευθύνεται».

Για το θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Ξέρετε τι θυμίζει αυτό; Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι». Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο και θα πολεμήσει αυτή την προσπάθεια.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: