Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ασύμφοροι οι όροι της Εθνικής Τράπεζας για τη συγχώνευση, λέει ο Γ.Κωστόπουλος

«Κλείνει» το παράθυρο

Το ΔΣ της Alpha Bank απέρριψε την πρόταση, συνεκτιμώντας την αβεβαιότητα που δημιουργεί η τρέχουσα συγκυρία, είπε ο κ. Κωστόπουλος
Ασύμφοροι είναι οι όροι που πρότεινε για τη συγχώνευση η Εθνική Τράπεζα, τονίζει ο πρόεδρος του ομίλου της Alpha Bank κ. Γ.Κωστόπουλος, σε ανακοίνωση που απέστειλε την Δευτέρα στο προσωπικό του ομίλου.

Ο κ. Κωστόπουλος επισημαίνει ότι το ΔΣ έλαβε αυτή την απόφαση, με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων, των εργαζομένων και των πελατών της τράπεζας.

Όπως σημειώνει, συνεκτιμήθηκαν, αφενός, η αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου, το περιεχόμενο της πρότασης, «οι όροι της οποίας εκρίθησαν ασύμφοροι».

Η Alpha Bank, συνεχίζει ο κ. Κωστόπουλος, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, «αναγνωρίζεται από την αγορά ως ένας ισχυρός όμιλος με θετικές προοπτικές. Με ιστορία 100 και πλέον ετών και αξιόλογες επιδόσεις, η τράπεζα ευρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις».

Ο κ. Κωστόπουλος τονίζει ότι «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές και η αβεβαιότητα μεγάλη», ωστόσο, «οι ισχυρές μας βάσεις, η εμπιστοσύνη των μετόχων, η προτίμηση των πελατών και η εργατικότητα του προσωπικού μας επιτρέπουν να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τις δυσκολίες».

«Με την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη που διακρίνει τις σχέσεις μας, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, εστιάζοντας στο έργο μας, αγνοώντας διαδόσεις και φήμες οι περισσότερες των οποίων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», σημειώνει ο πρόεδρος της Alpha kai καταλήγει λέγοντας ότι «με πίστη στις αρχές που μας ανέδειξαν και έχοντας επίγνωση της αξίας μας, συνεχίζουμε τη δημιουργική μας πορεία μαζί»..


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: