Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Επιτέθηκαν στο σπίτι του Τοροσίδη – Ανησυχούν οι πολιτικοί για τα επεισόδια


Επίθεση με μπογιές και βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι τα ξημερώματα στο σπίτι του Βασίλη Τοροσίδη. Οι δράστες προκάλεσαν φθορές στα αυτοκίνητα των ενοίκων της πολυκατοικίας που βρίσκονταν στην πυλωτή, θεωρώντας πως κάποιο από τα οχήματα ανήκε στον παίκτη.

Στην συνέχεια, αφού έγραψαν στους γύρω τοίχους υβριστικά συνθήματα για τον παίκτη και την οικογένειά του, αποχώρησαν πριν προλάβει να φτάσει στο εκείνο η Αστυνομία.

Ο διεθνής μπακ έλειπε από το σπίτι, καθώς βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Από χθες, ο ποδοσφαιριστής λάμβανε ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα.

Εν τω μεταξύ, θλίψη και ανησυχία έχουν προκαλέσει τα έκτροπα που σημειώθηκαν μετά τη λήξη του αγώνα ποδοσφαίρου Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, το Σάββατο.

Έκκληση για συστράτευση εναντίον της βίας απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

«Είναι απαράδεκτο μία μικρή μειοψηφία να δημιουργεί επεισόδια, τα οποία αμαυρώνουν τον αθλητισμό. Εμείς λέμε ‘όχι’ στην βία στα γήπεδα, για να ξαναγυρίσει ο αθλητισμός όπως τον ζήσαμε εμείς οι παλιότεροι», τόνισε ο κ. Παπούλιας.

Μιλώντας στο Mega, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος πρότεινε να απαγορευτεί ισοβίως η είσοδος στα γήπεδα σε όποιον συλλαμβάνεται με βεγγαλικά.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς δήλωσε: «Αν το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν μαγαζί, θα έπρεπε να κλείσει σήμερα και να συζητήσουμε τις προϋποθέσεις για να ξανανοίξει».

Εν τω μεταξύ, αρνητικός στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός από την Σούπερ Λίγκα εμφανίστηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και μέλος του ΔΣ της ομάδας Μίμης Δομάζος.

Ανέφερε ότι οι πράσινοι δεν θα πρέπει να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα, γιατί δεν μπορεί μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό να παίζει, όπως τόνισε, με τους αναπληρωματικούς. «Θα είμαι κατά μιας τέτοιας απόφασης στο συμβούλιο», ξεκαθάρισε.

Της υπόθεσης έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη, καθώς η εισαγγελέας Πειραιά, Ειρήνη Μαρακάκη, διέταξε να πραγματοποιηθεί έρευνα από το Τμήμα Ασφάλειας Πειραιά για όσα συνέβησαν εντός του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου Καραϊσκάκη μετά τη λήξη του αγώνα, να εξετασθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι ήταν οι υπαίτιοι των επεισοδίων και να συλληφθούν.

Σήμερα αναμένεται να υπάρξει και επίσημη παρέμβαση από την ΓΓΑ και σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθεί σοβαρό θέμα αξιοπιστίας του πρωταθλήματος.

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή δεκάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο μετάδοσης των αμφισβητούμενων φάσεων.

Επίσης, άγνωστοι επιτέθηκαν στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας προκαλώντας υλικές ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης, παρουσίασε νομοσχέδιο, το οποίο προέβλεπε ότι θα απαγορεύεται για έξι μήνες η είσοδος στα γήπεδα σε όσους καταδικάζονται για πράξεις βίας.

Οι χούλιγκαν όχι μόνο δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στο γήπεδο, αλλά για όσο διαρκεί η απαγόρευση θα είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζονται πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και θα παραμένουν εκεί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα।

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: