Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Με μήνυμα από τον Καντάφι, στην Αθήνα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης

Συνάντηση με τον Γ.Παπανδρέου

Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με αρκετούς ηγέτες για την κατάσταση στη Λιβύη
Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με αρκετούς ηγέτες για την κατάσταση στη Λιβύη (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Στην Αθήνα, μεταφέροντας μήνυμα από τον Μουαμάρ Καντάφι, βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Αμπντελαντί Ομπεϊντί. Ο Λίβυος αξιωματουχος συναντήθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Αμπντελατί Ομπεϊντί πέρασε από τη Λιβύη στη γειτονική Τυνησία και από εκεί πέταξε για την Αθήνα, όπως δήλωσε στο Reuters μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του αεροδρομίου της Ντζέρμπα.

Καθώς δεν ήταν γνωστό για ποιο λόγο ο Λίβυος αξιωματούχος βρέθηκε στην Τυνησία και εν συνεχεία έφθασε στην Αθήνα, υπήρξε φημολογία για τις προθέσεις του Ομπεϊντί. Διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν τις κινήσεις του υφυπουργού Εξωτερικών της Λιβύης, σημειώνοντας παράλληλα πως η Τρίπολη δεν έχει σχολιάσει το ταξίδι του Ομπεϊντί.

Ωστόσο, από το γραφείο Τύπου του Γ.Παπανδρέου ανακοινώθηκε ότι το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός θα δεχόταν ον απεσταλμένο του Μουαμάρ Καντάφι και εκτελούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών, «όπως ζήτησε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ο πρωθυπουργός της Λιβύης από τον πρωθυπουργό».

Στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού αναφέρεται επίσης, ότι ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με διάφορους ηγέτες τις τελευταίες ημέρες για το θέμα των εξελίξεων στην Β.Αφρική και ιδιαίτερα στη Λιβύη.

Συγκεκρίμενα, την Παρασκευή συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, το Σάββατο με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Αλ Θανί, καθώς και με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, Αλί αλ Μαχμουντί.

Την Κυριακή, ο Γ.Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: