Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου διαψεύδουν τα σενάρια για ενιαίο μισθολόγιο

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»

Οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Σε διάψευση των πληροφοριών που δημοσιεύονται τη Δευτέρα σε ΜΜΕ για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων προχώρησαν με κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών.

«Οι δημοσιευόμενες και μεταδιδόμενες, σημερινές αλλά και των τελευταίων ημερών, δήθεν πληροφορίες για θέματα μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι «δεν έχουν καν υποβληθεί τέτοιες προτάσεις από όσους έχουν επισήμως αναλάβει την επεξεργασία των σχετικών εναλλακτικών εκδοχών».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι για το νέο μισθολόγιο ισχύουν μόνον όσα οι δύο υπουργοί, οι κ.κ. Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχουν δηλώσει σχετικά με το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» της Δευτέρας, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης 1 δισ. ευρώ τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών σχεδιάζουν την ενσωμάτωση στο μισθολόγιο του περικομμένου δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας (500, 250 και 250 ευρώ αντίστοιχα).

Ακόμη, σχεδιάζουν την κατάργηση 53 επιδομάτων που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ανάλογα με την κατηγορία και την ειδικότητά τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στόχος της κυβέρνησης είναι η περικοπή τους κατά 2,7 δισ. ευρώ, ήτοι κατά 45% περίπου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: