Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Καταλήψεις δημοσίων κτιρίων αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ!


Καταλήψεις δημοσίων κτιρίων αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ! eurokinissi

Σε δύο απεργίες κατεβαίνει η ΑΔΕΔΥ, στις 9 και 13 του μηνός και όπως αποφασίστηκε τις ημέρες των κινητοποιήσεων- τουλάχιστον, θα γίνουν καταλήψεις δημόσιων κτιρίων!

Η πρωτοφανής απόφαση, δείχνει την απόγνωση των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και την ελάχιστη εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν έναντι των κυβερνητικών δεσμεύσεων ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΑΔΕΔΥ, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί μειώσεις 25- 30%.
Θυμίζουμε ότι στις 15 Απριλίου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα ανακοινώσει νέα μέτρα για να κλείσει τη μαύρη τρύπα που έχει προκληθεί λόγω αστοχιών και λανθασμένων προβλέψεων του οικονομικού επιτελείου.

Διάψευση για το μισθολόγιο

Tην ίδια ώρα, το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Οικονομικών δηλώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι δημοσιευόμενες και μεταδιδόμενες, σημερινές αλλά και των τελευταίων ημερών, δήθεν πληροφορίες για θέματα μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι δεν έχουν καν υποβληθεί τέτοιες προτάσεις από όσους έχουν επισήμως αναλάβει την επεξεργασία των σχετικών εναλλακτικών εκδοχών. Ισχύουν μόνο όσα έχουν δηλώσει οι δύο Υπουργοί σχετικά με το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: