Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Περιοδεία γεμανών βουλευτών στο νομό Έβρου


newpost.gr
Περιοδεία γεμανών βουλευτών στο νομό Έβρου
Υπόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο της Ελλάδας, χαρακτήρισαν το θέμα αντιμετώπισης της εισόδου των μη νόμιμων μεταναστών, μέλη της Ομάδας Φιλίας Γερμανίας -Ελλάδας, του Γερμανικού Κοινοβουλίου, ολοκληρώνοντας σήμερα την τριήμερη περιοδεία τους στο νομό Έβρου.



Μετά και την περιοδεία τους στους χώρους φύλαξης παράνομων μεταναστών της περιοχής, οι Γερμανοί βουλευτές σημείωσαν μεταξύ άλλων πως, η Ελλάδα είναι απλά πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών, οι οποίοι όμως και σύμφωνα με το "Δουβλίνο 2", θα πρέπει να επιστρέφουν εδώ. Με αυτές όμως τις ροές μεταναστών, πρόσθεσαν, κάθε χώρα -και όχι μόνο η Ελλάδα, που διανύει μια δύσκολη περίοδο- θα υφίστατο σημαντική επιβάρυνση. Ανάφεραν δε, ότι, προς την κατεύθυνση αυτή θα μπορούσε να συμβάλει θετικά, ενδεχόμενη τροποποίηση της Συνθήκης "Δουβλίνο 2".

Επίσης υπογραμμίστηκε πως και η Τουρκία θα πρέπει να αναλάβει τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις της, προκειμένου να μην υπάρχει ανεξέλεγκτη ροή ανθρώπων, μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Ελληνογερμανικής Φιλίας και βουλευτής Τρικάλων, Χρήστος Μαγκούφης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι, θα προτείνει το θέμα της λαθρομετανάστευσης να συζητηθεί στη Βουλή και ειδικά στην αρμόδια επιτροπή που μελετά το μεταναστευτικό, σημειώνοντας πως το πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει και τα κοινοβούλια των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: