Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη ναυτιλία απέδωσε ο Αντώνης Σαμαράς

«Διεθνείς πρωταθλητές»

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μιλάει στην εκδήλωση
Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μιλάει στην εκδήλωση (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Αναβάθμιση του ρόλου του υπουργείου αρμόδιου για τη Ναυτιλία υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση του Ναυτικού Επιμελητηρίου και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

«Στην κυβέρνηση που θα συγκροτήσουμε, η ναυτιλία θα αναβαθμιστεί, το υπουργείο της θα εξοπλιστεί με αρμοδιότητες και θα βρίσκεται υπό την άμεση εποπτεία του πρωθυπουργού» δήλωσε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον εφοπλιστικό κόσμο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «στο σχέδιό μας για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας και την ανόρθωση της χώρας, η ναυτιλία θα έχει θέση πρωταγωνιστή» και εξήρε την προσφορά του εφοπλιστικού κόσμου στη χώρα.

«Σε τέτοιες στιγμές, πιστέψτε με, σε συνθήκες όπου οι Έλληνες άκουσαν διάφορα προσβλητικά λόγια από διάφορες κατευθύνσεις τον τελευταίο καιρό, η αίσθηση ότι υπάρχουν συμπατριώτες μας που έχουν, δικαίως, κερδίσει τον παγκόσμιο θαυμασμό για τα επιτεύγματά τους, δίνει υπερηφάνεια στην κοινωνία και στο λαό μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι η Ελλάδα, που προσπαθεί να γίνει ανταγωνιστική, μπορεί και έχει να μάθει πολλά από τους ανθρώπους της ναυτιλίας που είναι νικητές στον παγκόσμιο ανταγωνισμό και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα προνομιακό κέντρο διεθνών δραστηριοτήτων. Και να δώσουμε κίνητρα για να επιστρέψει ξανά η επιχειρηματικότητα, οι παραγωγικές δραστηριότητες και οι θέσεις εργασίας».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: