Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Δύσκολες ώρες για την Πετζετάκις...



Ενα βήμα πριν από την πτώχευση βρίσκεται η άλλοτε κραταιά βιομηχανία Πετζετάκις, αφού οι υποσχέσεις της εταιρείας Javes Services Inc για χρηματοδότηση της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ ώστε να επαναλειτουργήσουν οι ... μονάδες δεν έχει υλοποιηθεί.

Εδώ και περίπου έναν χρόνο ο στρατηγικός επενδυτής «στέλνει» λεφτά αλλά ποτέ δεν φθάνουν στα ταμεία της εταιρείας. Η τελευταία ενημέρωση της Javes ανέφερε τα εξής: «Εντός των επόμενων 20 ημερών, ήτοι έως και την 20η Απριλίου 2011, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση κεφαλαιακής ενίσχυσης της εταιρείας, με την εισροή του ποσού των 25 εκατ. ευρώ, με σκοπό να αντιμετωπιστούν άμεσες λειτουργικές ανάγκες τόσο σε επίπεδο εταιρείας όσο και σε επίπεδο ομίλου».

Η εταιρεία έχει πλέον όλα τα ομολογιακά της δάνεια ληξιπρόθεσμα (το κοινό εξασφαλισμένο ομολογιακό δάνειο ύψους 80.336.323 καθώς και το ομολογιακό δάνειο κεφαλαίου 24.077.800 ευρώ), οι εργαζόμενοι έχουν κάνει επίσχεση εργασίας, τα εργοστάσια υπολειτουργούν, ο όμιλος το 2010 εμφάνισε ζημίες 43,3 εκατ. ευρώ και η διαπραγμάτευση της μετοχής έχει ανασταλεί στο Χρηματιστήριο.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι εκτός από την επίσχεση εργασίας και τις καταλήψεις στα εργοστάσια υπέβαλαν και μήνυση επειδή δεν τους έχει καταβληθεί το δώρο του Πάσχα.

Σημειώνεται ότι από τον Ιούλιο του 2010 η James, ενόψει της χρηματοδότησης, είχε διορίσει δικό της διοικητικό συμβούλιο στην εταιρεία και ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας με 24% και γιος του ιδρυτή του ομίλου κ. Γ. Πετζετάκις είχε περιοριστεί στον ρόλο του προέδρου με μη εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πετζετάκις ζήτησετην παραίτηση της διοίκησης θεωρώντας την υπεύθυνη για τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Η διοίκηση αρνήθηκε να παραιτηθεί υποστηρίζοντας πως η χρηματοδότηση θα υλοποιηθεί.

Ο κ Πετζετάκις εικάζεται ότι θα ασκήσει το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος και θα συγκαλέσει γενική συνέλευση με θέμα την αλλαγή ΔΣ. Με αυτή την εξέλιξη φαίνεται να συμφωνούν και οι ομολογιούχοι-δανειστές της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στην εταιρεία εργάζονταν 267 άτομα και συνολικά στον όμιλο (διαθέτει εργοστάσιο στη Ν. Αφρική) περίπου 1.100.


Δεν υπάρχουν σχόλια: