Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Προσέλαβαν ως συμβούλους τους δικηγόρους της Siemens...


Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες νομικών συμβουλών στον κόσμο, με γραφεία σε 40 χώρες του πλανήτη, είναι η HOGAN LOVELLS, την οποία επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση -όπως ανακοίνωσε προχθές στη... Βουλή ο υπ. Επικρατείας Χ. Παμπούκης- για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις αξιώσεις της ενάντια στη Siemens σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο με τις μίζες. Η εταιρεία αυτή παρέχει νομικές συμβουλές σε δεκάδες επιχειρηματικούς κολοσσούς του κόσμου, ακόμη και σε κυβερνήσεις, και έχει ένα πολύ μεγάλο πελατολόγιο, το οποίο θα ζήλευε οποιοδήποτε ανάλογο δικηγορικό γραφείο.

Μόνο που σ' αυτό το ζηλευτό πελατολόγιο με τα τρανταχτά ονόματα ανήκει και η ίδια η Siemens κατά της οποίας στρέφεται το ελληνικό κράτος. Μάλιστα κάτι τέτοιο έχει γίνει σχετικά πρόσφατα.

Συγκεκριμένα, η ίδια η HOGAN LOVELLS με επίσημη ανακοίνωσή της στις 11.02.2011 ενημερώνει ότι αναλαμβάνει την εκπροσώπηση του τμήματος τηλεπικοινωνιών της Siemens (του ίδιου τμήματος που έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο με τις μίζες), στην προσπάθεια εξαγοράς της εταιρείας πολυμέσων και τηλεπικοινωνιών FAST VIEWER GMBH. Στην ομάδα της HOGAN LOVELLS που ανέλαβε την υπόθεση αυτή συμμετέχουν μεταξύ άλλων δικηγόροι όπως οι Φόλκερ Γκαϊχάλτερ, Νίκολας Ζίρνγιμπλ, Βόλφγκανγκ Κίρχερ κ.ά.

Η ίδια εταιρεία φέρεται στο παρελθόν να έχει συνεργαστεί στενά με το τμήμα διαφάνειας της Siemens, ενώ στις 2.9.2010 έγινε και μια αλλαγή πλευράς ενός στελέχους της HOGAN LOVELLS. Ο συνεργάτης της δρ Γιοχάνες Σούλτε παραιτήθηκε από την εταιρεία νομικών συμβουλών και πέρασε στη Siemens, λέγοντας ότι: «Ηθελα να κάνω κάτι διαφορετικό στη ζωή μου».

Η πολυεθνική εταιρεία νομικών συμβουλών έχει ειδικό τμήμα, το οποίο ειδικεύεται σε θέματα διαφθοράς και διαφάνειας, και μάλιστα στις 15 Μαΐου διοργανώνει συνέδριο με το θέμα αυτό στο Μόναχο, με κεντρικό ομιλητή το διευθυντή του τμήματος διαφάνειας της εταιρείας βαρέων οχημάτων ΜΑΝ, Ολαφ Σνάιντερ. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ», η HOGAN LOVELLS είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες νομικών συμβουλών του πλανήτη. *
enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: