Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Διαψεύδουν Κομισιόν και Βερολίνο τα περί «συνεδρίασης κρίσης για την Ελλάδα»

Μπαράζ δηλώσεων

H Aνγκελα Μέρκελ σε παλαιότερη κατ΄ιδίαν συνάντησή της με τον Γιώργο Παπανδρέου
H Aνγκελα Μέρκελ σε παλαιότερη κατ΄ιδίαν συνάντησή της με τον Γιώργο Παπανδρέου (Φωτογραφία: Reuters )
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Μπαράζ διεψεύσεων της «μυστικότητας» της συνάντησης στο Λουξεμβούργο το μεσημέρι του Σαββάτου, τόσο από την Κομισιόν όσο και από την Γερμανια.

«Δεν επρόκειτο για 'συνεδρίαση κρίσης για την Ελλάδα'» δήλωσε ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου Όλι Ρεν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη συνάντηση, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσίασε την κατάσταση στην Ελλάδα, τις συνεχιζόμενες προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, καθώς και τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος του Φινλανδού επιτρόπου επανέλαβε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι εναλλακτική λύση που βρίσκεται στο τραπέζι , καθώς ούτε η ελληνική κυβέρνηση αλλά ούτε και η Επιτροπή εξετάζουν αυτή τη δυνατότητα, της οποίας «οι συνέπειες θα ήταν εξαιρετικά αρνητικές για την Ελλάδα και την ευρωζώνη στο σύνολό της».

Ο Αλταφάζ χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα του Spiegel ψευδή και κακόβουλα.

Και στο Βερολίνο, πηγή που πρόσκειται στη γερμανική κυβέρνηση δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η συνάντηση δεν ήταν «σε καμία περίπτωση μία συνεδρίαση κρίσης για την Ελλάδα».

Πρόκειται για συνεδριάσεις που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και οι οποίες αφορούν κυρίως τα μέλη της ευρωζώνης και τα μέλη της G20 με τη συμμετοχή της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, καθώς και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Αυτές οι συνεδριάσεις μπορεί να πραγματοποιηθούν μέσω τηλεφώνου ή διά ζώσης όπως συνέβη στο Λουξεμβούργο», επεσήμανε η γερμανική πηγή, διευκρινίζοντας ότι συζητήθηκαν πολλά θέματα μεταξύ αυτών η ρύθμιση της οικονομικής αγοράς, η βοήθεια προς την Πορτογαλία και η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: