Σάββατο 7 Μαΐου 2011

«Σαλώμη» η τρόικα, οδηγεί τη Λούκα σε... αποκεφαλισμό

newpost.gr
«Σαλώμη» η τρόικα, οδηγεί τη Λούκα σε... αποκεφαλισμό
Η κίτρινη κάρτα της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας και- πολύ περισσότερο- η ανάγκη που δημιουργήθηκε να χρηματοδοτηθεί το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΔ με ποσό που θα κυμαίνεται από 1,1 ως 1,5 εκατ. ευρώ, φέρνουν για άλλη μια φορά σε δύσκολη θέση τη Λούκα Κατσέλη.

Ταυτοχρόνως αναβιώνει η παλιά κόντρα μεταξύ Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Λούκας, καθώς και ο υπουργός των οικονομικών φέρεται να είναι οργισμένος με τα “καμώματα” του υπουργείου Εργασίας και να αποδίδει τη νέα επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού σε αστοχίες της κας Κατσέλη- θυμίζουμε ότι οι δύο υπουργοί είχαν συγκρουστεί πολλές φορές στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ όταν προΐσταντο των υπουργείων οικονομικών και ανάπτυξης αντιστοίχως.

Τα πράγματα δείχνουν όμως χειρότερα από μια νέα κόντρα με τον “τσάρο” για τη Λούκα Κατσέλη. Η αποστροφή του Πρωθυπουργού “είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω με όσους είναι αποφασισμένοι να αλλάξουμε την Ελλάδα”, οδηγεί στελέχη του ΠΑΣΟΚ να σκέφτονται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποφασίσει να συνεχίσει με μια κυβέρνηση στην οποία δεν θα έχουν θέση “¨αντιμνημονιακές” φωνές. Και η Λούκα Κατσέλη έχει κερδίσει- επάξια, μια από τις πρώτες θέσεις σε αυτή την κατηγορία.

Ταυτοχρόνως, η απόφαση του Πρωθυπουργού να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του Γ. Παπακωνσταντίνου στην αντιπαράθεση με την Τίνα Μπιρμπίλη στο θέμα των αυθαιρέτων, καθιστά αυτομάτως επισφαλή τη θέση της άσπονδης φίλης του, Λούκας Κατσέλη.

Κάνοντας ασκήσεις επί χάρτου για τον ανασχηματισμό, όποτε και αν γίνει, συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, το πρώτο όνομα που πιθανολογούν ότι θα διαγραφεί από την κυβέρνηση, είναι αυτό της υπουργού Εργασίας, συνυπολογίζοντας φυσικά το γεγονός ότι η Λούκα Κατσέλη είναι στενή φίλη των Παπανδρέου.
Όπως λένε, η συνολική της στάση και κυρίως η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα δέχεται διεθνείς επικρίσεις, εμφανίζουν εμμέσως την τρόικα σαν να ζητάει την κεφαλή της επί πίνακι σαν σύγχρονη Σαλώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: