Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ


Γράφει ο " Κοριός του ΤΕΕ"

Μετά από μεγάλη σύγκρουση στο ΤΕΕ μεταξύ της ΔΚΜ και της ΠΑΣΚ αποφασίστηκε κατόπιν πρότασης του προέδρου του ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη (ΠΑΣΚ) η αλλάγή του τρόπου υπολογισμού των αμοιβών μελέτης , επίβλεψης , των κρατήσεων...
υπέρ ΤΕΕ , ΤΣΜΕΔΕ , ΕΜΠ κλπ η οποία θα γίνεται κατόπιν οδηγιών της τρόικας με αναλυτικό προυπολογισμό.Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι:πενταπλασιάζονται οι αμοιβές των μηχανικών , όχι όσον αφορά το τι θα εισπράτουν οι ίδιοι , που αυτή την περίοδο κυριολεκτικά πεινάνε , αλλά το τι θα ζητάει η εφορία από αυτούς
εξαπλασιάζονται οι κρατήσεις υπέρ ταμείων και δημοσίου
ξεφτιλίζεται το επάγγελμα γιατί οι μηχανικοί θα κάνουν έκπτωση πάνω από 80% επί της νόμιμης

αυξάνεται το κόστος κατασκευής ιδιωτικών έργων αφού το ελάχιστο κόστος (ΕΚΚΟ) πενταπλασιάζεται
Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της στο ΤΕΕ προς την τρόικα δίνουν το τελειωτικό χτύπημα όχι απλά σε ένα ακόμη επάγγελμα αλλά και σε όλα όσα ακολουθούν την οικοδομή.
¨Μπράβο¨ στους εκπροσώπους των μηχανικών που ψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόταση και επειδή θέλουμε να μιλάμε με ονόματα διαβάστε ποιοι ψήφισαν υπέρ:
Σπίρτζης (ΠΑΣΚ) , Δρούλιας (ΠΑΣΚ) , Ζανιάς (ΠΑΣΚ) , Μπούμης (ΠΑΣΚ) , Πρωτονωτάριος (παράταξη κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ) , Τσέγκος (παράταξη κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ) , Φούρκας (αντάρτης του ΠΑΣΟΚ)
Λευκό ψήφισε και ο ελεύθερος επαγγελματίας Σεραφίδης ...
Προς τιμήν του απουσιάζε ο νεότερος εκπρόσωπος της ΠΑΣΚ Μήλης. (Μάλλον είναι ο μόνος που δουλέυει και καταλαβαίνει τι σημαίνουν όλα αυτά)
Εναντιώθηκαν οι εκπρόσωποι της ΔΚΜ Αλεξιάδης , Κουρνιώτης και Μακέδος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: