Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ο αρεοπαγίτης Β.Λαμπρόπουλος ανακριτής του Δικαστικού Συμβουλίου για τα υποβρύχια

Διαβιβάστηκε η δικογραφία στον Άρειο Πάγο

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Ο αρεοπαγίτης Βασ. Λαμπρόπουλος ορίστηκε ανακριτής του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου που θα ερευνήσει την υπόθεση της απευθείας ανάθεσης ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 σε γερμανικά ναυπηγεία και τη γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostaal, με βασικό εμπλεκόμενο πρόσωπο τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο.

Πρόεδρος του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου έχει οριστεί ο αρεοπαγίτης Νικόλαος Λεοντής. Επίσης τακτικό μέλος από τον Άρειο Πάγο έχει επιλεγεί ο αρεοπαγίτης Ι. Παπαδόπουλος και αναπληρωματικά μέλη οι αρεοπαγίτες Βιολέτα Κηττέα και Δημ. Πατινίδης.

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας εξελέγησαν τακτικά μέλη η Ευδοξία Γαλανού και ο Νικόλαος Ρόζος και αναπληρωτής ο Γεώργιος Παπαγεωργίου.

Επίσης, εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου εξελέγη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικόλαος Μαύρος και αναπληρωτής του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Παράλληλα, διαβιβάστηκε η δικογραφία για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων από τη Βουλή στον Άρειο Πάγο.

Επίσης, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της εκκρεμούς υπόθεσης των περιουσιακών του στοιχείων (κατοικία στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου) στην εισαγγελία Πρωτοδικών. Στην υπόθεση αυτή αναμένεται το πόρισμα του ΣΔΟΕ να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία. Ο κ. Τσοχατζόπουλος παρέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα στο γραφείο του Ανωτάτου Εισαγγελικού λειτουργού.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: