Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Για «πόλεμο» ετοιμάζονται τα παραδοσιακά επιχειρηματικά «τζάκια»...

newpost.gr








Για «πόλεμο» ετοιμάζονται τα παραδοσιακά επιχειρηματικά «τζάκια»...
Τα σύγχρονα ζευγάρια συνηθίζουν, και για λόγους οικονομίας και λόγω μόδας, να κάνουν γάμο και βάφτιση μαζί. Στην περίπτωση της Εθνικής με τη Eurobank η κυβέρνηση ξέρει ότι θα είναι… «γάμος με κηδεία»!

Συνεργάτες του πρωθυπουργού, που ξέρουν εκδοτικά και επιχειρηματικά παρασκήνια, κατέβασαν το κεφάλι όταν άκουσαν πως η Ελευθεροτυπία εξασφάλισε νέα δάνεια. Πίσω από την κίνηση είδαν τον Β. Βαρδινογιάννη που κρατά τα κανόνια του σε ετοιμότητα. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση σώσει την τράπεζα του Σπ. Λάτση, αφού του έχει δώσει ήδη τα ΕΛΠΕ, ο μεγάλος κρητικός έχει διαμηνύσει στην κυβέρνηση πως θα αντιδράσει άμεσα. Γιατί η κυβέρνηση σχεδόν τιμωρεί τους επιχειρηματίες που δίνουν δουλειές σε έλληνες και έχουν την έδρα τους και τη ζωή τους στην Αθήνα.

Και ο Β. Βαρδινογιάννης, εκτός του ότι είναι ένας από αυτούς, έχει και τον τρόπο να γίνει ιδιαίτερα ενοχλητικό στο Μέγαρο Μαξίμου. Με MEGA, STAR, Ελευθεροτυπία και άριστες σχέσεις με Γ. Μπόμπολα είναι προφανές ότι διαθέτει τα μέσα για να υπερασπιστεί τα δίκαιά του και να προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στους κυβερνητικούς. Και ο Γ. Μπόμπολας είναι πρόθυμος, καθώς δε βλέπει φως στα μεγάλα έργα, ούτε και μετά τον ανασχηματισμό.

Το ερώτημα είναι αν η επιλογή του Γ. Παπανδρέου είναι σκόπιμη ή όχι; Αν θέλει να στρέψει εναντίον του τις μεγάλες ελληνικές επιχειρηματικές οικογένειες. Για να πάει στις εκλογές ως θύμα των συμφερόντων, ένα σχήμα που του βγήκε το 2007 και τον οδήγησε στον θρίαμβο του 2009…

Δεν υπάρχουν σχόλια: