Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Μια χώρα όμηρος των ταξιτζήδων

Τεράστιο το πλήγμα για τον τουρισμό

http://img.protothema.gr/B0316579EA6158148D31043EF7D30F59.jpg
Τεράστιο είναι το πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό και την κρουαζιέρα εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των ταξιτζήδων που έχουν προκαλέσει χάος σε όλη την χώρα.

Η ταλαιπωρία για τους πολίτες της χώρας και για τους τουρίστες είναι άνευ προηγουμένου, με τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας να βρίσκονται σε «κίτρινο» κλοιό.

Μετά το χτεσινό περιστατικό με το κρουαζιερόπλοιο με τους 4.500 τουρίστες που δεν κατάφερε τελικά να δέσει στο λιμάνι του Ηρακλείου, δύο κρουαζιερόπλοια που ήταν προγραμματισμένα να καταπλεύσουν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά με συνολικά περίπου 5.000 επιβάτες άλλαξαν ρότα.

Πρόκειται για το Harmony της MSC με 2.300 επιβάτες που πήγε στο Ναύπλιο και το Spledure of the Seas με 1.997 επιβάτες που έδεσε στα Χανιά αφού δεν μπορούσε να προσεγγίσει ούτε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το Celebration με σημαία Ποτρτογαλίας κατέπλευσε από Ρόδο κανονικά στον Πειραιά με 1.500 και έφυγε κανονικά για Σαντορίνη, ενώ στα Χανιά είναι το Celebrtity Soltice με 3.136 επιβάτες.

Επίσης τα κρουαζιερόπλοια Ruby Princess και voyazer of the seas με περίπου 7.000 επιβάτες, τροποποίησαν το πρόγραμμά τους και δεν προσέγγισαν την Δευτέρα στον Πειραιά, ενώ πολύωρες καθυστερήσεις στην επιβίβαση και αποβίβασή τους αντιμετώπισαν και οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων magesty και cristal της εταιρείας Louis.

Εξαιτίας μάλιστα των κινητοποιήσεων των οδηγών ταξί, ακυρώθηκαν προγραμματισμένες επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ πολλοί τουρίστες ταλαιπωρήθηκαν στη μετάβασή τους προς το αεροδρόμιο, καθώς ήταν υποχρεωμένοι μέχρι το σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά να μετακινηθούν με τα πόδια, ενώ πολλοί άλλοι έχασαν ή κινδύνεψαν να χάσουν την πτήση τους.

Εν μέσω τουριστικής περιόδου, οι οδηγοί ταξί αποφάσισαν πάντως σήμερα την παράταση της απεργίας μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ μέσα στους κόλπους των σωματείων ακούγονται διάφορες προτάσεις, από απεργία διαρκείας ή παράταση των κινητοποιήσεων μέχρι και την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: