Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Σε εξέλιξη η πορεία των ιδιοκτητών ταξί προς το Σύνταγμα

Αποκλεισμένα λιμάνια και αεροδρόμια


Εικόνα από κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Εικόνα από κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη (Φωτογραφία: Motionteam )
Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία των ιδιοκτητών ταξί από τα γραφεία του ΣΑΤΑ στην οδό Μάρνη προς το Σύνταγμα, ενώ αποκλεισμένα είναι και τα λιμάνια στην Πάτρα και το Κατάκολο.

«Μπλόκο» των ιδιοκτητών ταξί στα αεροδρόμια του Ηρακλείου Κρήτης και της Θεσσαλονίκης. Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι αυτοκινητιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αυτοκινητιστές σχεδιάζουν να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους μέχρι την Παρασκευή.

Αύριο, Τετάρτη, προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υποδομών.

Οι ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα στο λιμάνι του Πειραιά και στην Αττική Οδό, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος στο λεκανοπέδιο Αττικής και απίστευτη ταλαιπωρία στους χιλιάδες ταξιδιώτες.

Στη συνέχεια σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, αλλά δεν τους επετράπη να προσεγγίσουν το Σύνταγμα, αφού η Τροχαία απέκλεισε με γερανούς την πρόσβαση στο Κέντρο.

Τελικά, λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από όλες τις οδικές αρτηρίες.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο υφυπουργός Τουρισμού, Γ.Νικητιάδης, απηύθυνε έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί «να μην τραυματίζουν μία αγορά από όπου περιμένουν να ζήσουν».

Τόνισε ότι ο Γ.Ραγκούσης ήταν «καθαρός» και ότι ετοιμάζει διάλογο με τους αυτοκινητιστές. «Το ότι βρήκε ένα σχέδιο δεν σημαίνει ότι θα το κρατήσει ως ιερό ευαγγέλιο που δεν θα το ακουμπήσει. Με το διάλογο όλα μπορούν να αλλάξουν».

»Δεν πιστεύω ότι η ΝΔ από μόνη της κινητοποιήσε τους ιδιοκτήτες ταξί, αλλά πιστεύω ότι βοήθησε αυτή την κινητοποίησε» πρόσθεσε ο κ.Νικητιάδης.

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Το νέο λιμάνι της Πάτρας και το αεροδρόμιο του Αράξου απέκλεισαν το πρωί της Τρίτης οι ιδιοκτήτες ταξί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αυτοκινητιστές σκοπεύουν να άρουν σε λίγη ώρα τον αποκλεισμό του αεροδρομίου και να κατευθυνθούν προς το λιμάνι της Κυλλήνης. Εκεί αναμένεται να συναντηθούν με ιδιοκτήτες ταξί από την Ηλεία, όπου θα αποφασίσουν αν θα αποκλείσουν ή όχι το λιμάνι.

Τη Δευτέρα δημιουργήθηκε ένταση κοντά σε ξενοδοχείο του Ρίου, όταν οι αυτοκινητιστές επιχείρησαν να πλησιάσουν το χώρο όπου επρόκειτο να γίνει περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, η οποία τελικώς αναβλήθηκε.

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά τους ιδιοκτήτες ταξί, κάνοντας χρήση χημικών ενώ εκείνοι απάντησαν με πέτρες.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι αυτοκινητιστές και στην Ηλεία, όπου έχουν αποκλείσει το λιμάνι στο Κατάκολο.

Αποκλεισμένο και από τις δύο εισόδους του είναι το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο της Κρήτης, αλλά και το αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη από ιδιοκτήτες ταξί.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο Κ.Γιαννακάκης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης, τόνισε πως υπάρχει πρόσβαση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αλλά λόγω της πορείας των ιδιοκτητών ταξί έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους προς το «Μακεδονία».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «εγωιστή» τον Γ.Ραγκούση, τονίζοντας ότι μετά το χάος που προκλήθηκε την Δευτέρα δεν έκανε καμία κίνηση να προχωρήσει σε διάλογο με τους αυτοκινητιστές.

«Περιμένουμε από το υπουργείο να κάνει κάποια κίνηση για να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις» είπε ο κ.Γιαννακάκης.

Επίσης, ένα κρουαζιερόπλοιο που επρόκειτο να δέσει στο λιμάνι του Ηρακλείου, τελικά, λόγω της απεργίας, αποφασίστηκε να δέσει στη Σούδα.

Στη Ρόδο τα ταξί στάθμευσαν το πρωί της Τρίτης έξω από το κτίριο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους του νησιού, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Στα διόδια Πυργετού, μετέφεραν σήμερα, Τρίτη, το πεδίο διαμαρτυρίας τους, οι οδηγοί ταξί από όλη την Θεσσαλία.

Περί τα 250 ταξί και από τους τέσσερις νομούς συγκεντρώθηκαν στο σημείο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων προκειμένου να διέρχονται ελεύθερα τα οχήματα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: