Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλου στον απόηχο της γαλλογερμανικής πρωτοβουλίας

Βάζει μπρος τις μηχανές η κυβέρνηση

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα

Για τα οικονομικά τεκταινόμενα σε Ευρώπη και Ελλάδα ενημερώνει τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν οι χθεσινές ανακοινώσεις των Μέρκελ - Σαρκοζί για την οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρώπη, τις οποίες ο κ. Βενιζέλος συζήτησε το τελευταίο 24ωρο με Ευρωπαίους ομολόγους του.

Βάρος θα δοθεί και στην πρόοδο εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, καθώς και στην προώθηση της ιδέας του ευρωομολόγου.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί και για την πορεία υλοποίησης του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής, για τα οποία ο κ. Βενιζέλος έχει σχηματίσει το τελευταίο διήμερο ολοκληρωμένη εικόνα μετά από διαδοχικές συσκέψεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Αργά το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Βενιζέλος είχε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου για θέματα σχετικά με την πορεία των εσόδων και τον επικείμενο διάλογο για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.

Νωρίτερα είχε συσκέψεις με τους ειδικούς γραμματείς Αποκρατικοποιήσεων και ΔΕΚΟ Γ. Χριστοδουλάκη και Γ. Κυριάκο για θέματα αρμοδιότητας τους, στην οποία εξετάσθηκαν ζητήματα σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις προτάσεις που έχουν υποβάλλει μέχρι σήμερα οι σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων για τις λεγόμενες «ώριμες» ιδιωτικοποιήσεις.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση και με την ηγεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στην οποία εξετάσθηκαν ζητήματα σχετικά με τις υποχρεώσεις του Δημοσίου και την εξέλιξη των δαπανών των υπουργείων και των φορέων της γενικής κυβέρνησης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: