Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Η Ήπειρος καίγεται


newpost.gr
Η Ήπειρος καίγεται
Έξι μεγάλες φωτιές είναι σε εξέλιξη στην Ήπειρο καίγοντας δασικές, θαμνώδης και χορτολιβαδικές εκτάσεις. Οι φωτιές είναι στην Κωστάνιανη και Πρωτόπαπα Ιωαννίνων, Τσαμαντά και Λιά Θεσπρωτίας, Νεοχωράκι Άρτας και Γοργόμυλο Πρέβεζας.

Σε όλες έχουν αναπτυχθεί ισχυρά πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής και όλα τα διαθέσιμα υδροφόρα οχήματα, ενώ ρίψεις νερού γίνονται και από 5 αεροσκάφη «Καναντέρ». Τα αίτια που προκάλεσαν τις φωτιές είναι άγνωστα αλλά σε όλες τις περιπτώσεις τα πρώτα στοιχεία οδηγούν σε εμπρησμούς.


Στο Κρανίδι Αργολίδας, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και επιχειρούν για την κατάσβεσή της 25 πυροσβέστες, με δώδεκα οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο.

Καμία από τις πυρκαγιές δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Δέκα στρέμματα δασικής έκτασης αποτέφρωσε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι κοντά στο χωριό Μαζαράκι Αχαΐας.

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Μαζαράκι Αχαΐας, Κορωπί και Μαρκόπουλο

Η γειτνίαση της δασικής περιοχής με το χωριό Μαζαράκι ενεργοποίησε όλες τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα στην περιοχή εστάλησαν 9 οχήματα με 18 άνδρες καθώς και πεζοπόρο τμήμα επτά ανδρών. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν αποδείχτηκαν σύμμαχοι του έργου των πυροσβεστών κι έτσι έγκαιρα περιορίστηκε χωρίς να επεκταθεί στην κατοικήσιμη περιοχή.

Εν τω μεταξύ, νωρίς το απόγευμα εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές με δέκα λεπτά διαφορά η μία από την άλλη, στις παρυφές της Πάτρας (Σαραβάλι - Βελβίτσι).

Για την αντιμετώπιση τους έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και κατόρθωσαν σε ελάχιστο χρόνο να τις θέσουν υπό έλεγχο χωρίς να απειληθούν κατοικίες.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε το απόγευμα, στο 7ο χλμ της εθνικής οδού Βόλου - Λάρισας, στη θέση Λατομείο.

Στην πυρόσβεση συμμετέχουν 15 πυροσβέστες με 6 πυροσβεστικά οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Στρογγύλη στο Μαρκόπουλο Αττικής. Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής συνεχίζεται για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Eξάλλου, νωρίτερα την Τετάρτη πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στο Κορωπί, ενώ έχει συλληφθεί ένας κάτοικος της περιοχής ο οποίος έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα στο χωράφι του, με αποτέλεσμα η φωτιά να πάρει γρήγορα διαστάσεις λόγω του αέρα.

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Μαζαράκι Αχαΐας - Κορωπί

Δεν υπάρχουν σχόλια: