Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Οι αλλαγές στη ΕΡT αύριο στο Μαξίμου - Την Παρασκευή οι επίσημες ανακοινώσεις









Οι αλλαγές στη ΕΡT αύριο στο Μαξίμου - Την Παρασκευή οι επίσημες ανακοινώσεις
Μετά τη θερινή ανάπαυλα η κυβέρνηση προσπαθεί να ανεβάσει ρυθμούς και να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις με το χρόνο να πιέζει ενόψει και της αφιξης του κλιμακίου της Τρόικα. Αύριο Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου είναι προγραμματισμένη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Επι τάπητος οι εξελίξεις στην οικονομία και το κεφάλαιο των αποκρατικοποιήσεων. Ψηλά στην ατζέντα και το σχέδιο του υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου για τις αλλαγές στα δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σχέδιο που αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως σηκώνει θύελλα αντιδράσεων.

Ο Ηλίας Μόσιαλος σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων με το Λάμπη Ταγματάρχη να οδηγείται στην έξοδο του Ραδιομεγάρου. Στο πλαίσιο των αλλαγών η ΕΡΤ3 ενσωματώνεται πλήρως στην κρατική τηλεόραση ενώ σχεδιάζεται μείωση του αριθμού των συμβασιούχων αλλά και μεγάλο σχέδιο εθελουσίας εξόδου.

Το σχέδιο Μόσιαλου στηρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος έχει δώσει ήδη το πράσινο φως στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επιμείνει και να μην κάνει εκπτώσεις στο σχεδιασμό του. Ωστόσο την ίδια στιγμή οι πρώτες επιθέσεις κατά του υπουργού Επικρατείας έρχονται από κομματικά στελέχη στο βαθύ ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μπει φρένο σε οποιαδήποτε αλλαγή στην κρατική τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: