Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Στη Συγγρού το κλιμάκιο της τρόικας

newpost.gr

Στη Συγγρού το κλιμάκιο της τρόικας
Συνάντηση με το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στη χώρα μας θα έχει την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη Λεωφόρο Συγγρού.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να εκφράσει εκ νέου τη διαφωνία του για την πολιτική του Μνημονίου και τα μέτρα που έχει επιφέρει η συμφωνία της κυβέρνησης με τη τρόικα.

Εν τω μεταξύ, πλήρη ενημέρωση για όλα τα θέματα της οικονομίας είχε τη Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών κ.Βενιζέλο στα γραφεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Λ. Συγγρού.

Ο κ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις κινήσεις της κυβέρνησης σχετικά με την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, την πορεία του προϋπολογισμού, τις αποκρατικοποιήσεις, την εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο, τη συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης της χώρας και τις εγγυήσεις που ζητά η Φιλανδία.

«Υπάρχουν πάντα πολλά και γόνιμα πεδία όπου υπάρχει σύγκλιση απόψεων» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε ότι «τα πάντα εξαρτώνται από την ειλικρινή, έντιμη και ανοικτή συνεργασία, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης».

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε λέγοντας ότι «είμαστε ανοικτοί και θέλω να ελπίζω ότι αυτή είναι και η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία εθνικά υπεύθυνη στάση που είναι η βάση της συναίνεσης. Γιατί δεν διαχειριζόμαστε μία κομματική υπόθεση αλλά μία πολύ μεγάλη εθνική κρίση η οποία απαιτεί συστράτευση, με ειλικρινή συνεργασία όλων των δυνάμεων».

Από τη πλευρά της Νέας Δημοκρατίας δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση, ωστόσο από τις πληροφορίες που διέρρεσαν ο κ. Σαμαράς φάνηκε να επιμένει στο «όχι» σε ότι αφορά το θέμα της συναίνεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: