Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Εκνευρισμός Γιώργου για τον Τσέχο πρωθυπουργό που είπε ότι καθόμαστε και πίνουμε ούζα

newpost.gr

Εκνευρισμός Γιώργου για τον Τσέχο πρωθυπουργό που είπε ότι καθόμαστε και πίνουμε ούζα

«Οι Έλληνες δεν δουλεύουν, κάθονται όλη μέρα, πίνουν ούζο και πρέπει να βγουν από την ΕΕ». Αυτή την προκλητική δήλωση έκανε ο Τσέχος πρωθυπουργός, Πέτρ Νέκας, ο οποίος προκάλεσε την οργή του έλληνα πρωθυπουργού.

Φανερά εκνευρισμένος κατά την παρέμβασή του στη σύσκεψη που είχε χτες με τους εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για «μια Ευρώπη με πολιτικές δυσκολίες και με έλλειψη βούλησης από αρκετές χώρες», αλλά και προσλαμβάνουσα ενίοτε «μια εσωστρέφεια σχεδόν εθνικιστική, σε σημείο που ακούγονται ορισμένες φορές έως και ρατσιστικές φωνές εις βάρος της χώρας μας».

«Είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα, για μια Ευρώπη που θέλει να πιστεύει στη συνεργασία των λαών, που έχει περάσει Παγκόσμιους Πολέμους, που έχει ρίξει τα τείχη, να προσπαθούν να δημιουργήσουν νέα τείχη, τέτοιου είδους», είπε.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα, τα δύο τελευταία χρόνια, πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδο την οποία επιβάρυναν τόσο οι «δικές μας αμαρτίες», όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά και το δυσμενές ευρωπαϊκό και διεθνές πολιτικό και οικονομικό κλίμα.

Ωστόσο, στις προκλητικές δηλώσεις του Τσέχου πρωθυπουργού συνέχεια έδωσε και ο Πρόεδρος της Τσεχίας, Βάτσλαβ Κλάους, ο οποίος είναι γνωστός για τις ευρωσκεπτικιστικές του απόψεις και την αντίθεσή του στο κοινό νόμισμα.

Το δάνειο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στην Ελλάδα είναι ένα «μη εξοφλητέο δώρο», δήλωσε χτες. «Το λεγόμενο δάνειο προς την Ελλάδα δεν είναι μια βοήθεια που έχει ανάγκη η χώρα αυτή. Δεν είναι εξοφλητέο. Είναι ένα δώρο που δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά αντίθετα θα την οδηγήσει στην απομάκρυνση από μια πραγματική λύση, που είναι τόσο αναγκαία», υποστήριξε ο Τσέχος Πρόεδρος.


Α.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: