Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση της τρόικας με τον πρόεδρο της ΝΔ

Επανέφερε το «Ζάππειο ΙΙ»


Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Π.Τόμσεν (2Α) και της ΕΕ Μ.Μορς (Α) και ο Κλ.Μαζούχ (2Δ) από την ΕΚΤ φθάνουν στα γραφεία της ΝΔ
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Π.Τόμσεν (2Α) και της ΕΕ Μ.Μορς (Α) και ο Κλ.Μαζούχ (2Δ) από την ΕΚΤ φθάνουν στα γραφεία της ΝΔ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Μια ώρα και ένα τέταρτο διήρκεσε η συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και αρμόδια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι εκπρόσωποι της τρόικας αποχώρησαν από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Από την πλευρά της ΝΔ, εκτός του προέδρου του κόμματος, στη συνάντηση παρίστανται οι αντιπρόεδρος Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του κ. Σαμαρά και στενοί του συνεργάτες.

Εκτιμάται ότι οι δύο πλευρές εξέτασαν τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης επάνω σε μια σειρά από θέμα και μεταρρυθμίσεις, όπως το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι αλλαγές στο κράτος και οι αποκρατικοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ επανέφερε στο προσκήνιο τα κοστολογημένα μέτρα του «Ζάππειο ΙΙ», ενώ αναμένεται να επαναλάβει πως το μίγμα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής δεν οδηγεί τη χώρα σε έξοδο από την ύφεση.

Μάλιστα, εκπρόκειτο να επισημάνει πως από τις 25 Μαΐου, οπότε τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν επισκέφθηκαν τελευταία φορά τα γραφεία του κόμματος στην Λ.Συγγρού, σχεδόν όλα τα μακροοικονομικά και τα δημοσιονομικά μεγέθη έχουν επιδεινωθεί.

Ο κ. Σαμαράς θεωρεί πως δεν θα πρέπει να επιβληθούν νέα μέτρα, τα οποία έτσι και αλλιώς δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: