Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Bενιζέλος στο συνέδριο του Economist: «Υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στο Δημόσιο»


newpost.gr
Bενιζέλος στο συνέδριο του Economist: «Υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στο Δημόσιο»
Την τρέχουσα εβδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις αναφορικά με τους φορείς του ελληνικού δημοσίου που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής πολιτικής, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, στο πλαίσιο Συνεδρίου που διοργανώνουν στην Αθήνα οι εκδόσεις Economist.

«Αυτήν την εβδομάδα (σ.σ. θα ληφθούν) οι αποφάσεις για τους φορείς του Δημοσίου που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο», σημείωσε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στο Δημόσιο και πρέπει να υπάρξει εκλογίκευση».

Αναφορικά με το ενιαίο μισθολόγιο, ο κ.Βενιζέλος δήλωσε ότι θα έχει ολοκληρωθεί "στις αρχές Οκτωβρίου".

Παράλληλα, κατά 5,5% θα συρρικνωθεί εφέτος η ελληνική οικονομία, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.

«Η ύφεση εφέτος θα φτάσει στο 5,5%», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «στόχος (σ.σ. είναι τα) πρωτογενή πλεονάσματα το 2012».

Όπως κατέστησε σαφές ο κ.Βενιζέλος, «αναγκαζόμαστε να αντικαταστήσουμε μέτρα που δεν απέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα λόγω διοικητικής ανεπάρκειας του διοικητικού μηχανισμού, με άλλα. Οι προτεραιότητες στον προϋπολογισμό του 2012 θα είναι προσανατολισμένες στην κατεύθυνση των δαπανών».

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «αν δεν κάνουμε τώρα αυτά που πρέπει, θα αναγκαστούμε να τα κάνουμε, όχι πολύ αργά, υπό συνθήκες οδυνηρές. Όλοι το ξέρουν αυτό, έχω ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται, πως η σημερινή ημέρα θεωρείται κρίσιμη για την ελληνική οικονομία καθώς ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ανακοινώσει νέα επαχθή μέτρα μετά τη τηλεδιάσκεψη που θα έχει με τη τρόικα και τη νέα συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: