Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

«Δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού για απολύσεις», λέει ο Μπόμπ Τράα του ΔΝΤ

Ασφυκτικές πιέσεις για πρόσθετα μέτρα

Ο κ. Τράα είπε πως η Ελλάδα έχει καταφέρει εντυπωσιακή πρόοδο στη μείωση του ελλείμματος και τώρα χρειάζεται έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές
Ο κ. Τράα είπε πως η Ελλάδα έχει καταφέρει εντυπωσιακή πρόοδο στη μείωση του ελλείμματος και τώρα χρειάζεται έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές (Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων με στόχο τον περιορισμό του ελλείμματος, υποστήριξε την Δευτέρα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπόμπ Τράα, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

«Θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα σε βιώσιμο επίπεδο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τράα και πρόσθεσε:

«Δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού για απολύσεις».

Ο κ. Τράα επισήμανε ότι «χωρίς ευρύτερη πολιτική υποστήριξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί ικανοποιητικά το πρόγραμμα» και τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή των αλλαγών που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο και να βελτιώσει τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

«Η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο. Η εφαρμογή είναι ουσιαστικής σημασίας», είπε.

Σε ό,τι αφορά το Δημόσιο, η τρόικα φέρεται να απαιτεί να απολυθούν 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι και να ψηφιστεί νέο μισθολόγιο λιτότητας, σε συνδυασμό με την εφαρμογή του μέτρου εργασιακής εφεδρείας στο οποίο θα ενταχθούν 50.000 υπάλληλοι.

Νωρίτερα, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αυτή την εβδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τους φορείς του Δημοσίου που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

«Αυτήν την εβδομάδα (σ.σ. θα ληφθούν) οι αποφάσεις για τους φορείς του Δημοσίου που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο», σημείωσε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στο Δημόσιο και πρέπει να υπάρξει εκλογίκευση».

Αναφορικά με το ενιαίο μισθολόγιο, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι θα έχει ολοκληρωθεί «στις αρχές Οκτωβρίου».

Δηλώσεις για το θέμα έκανε σήμερα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαπας, ο οποίος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, είπε μεταξύ άλλων ότι το κράτος πρέπει να μικρύνει και ότι οργανισμοί που δεν χρειάζονται πρέπει να κλείσουν.



Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: