Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Τα ταμεία αντέχουν, δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ.Σπυρόπουλος

«Γίνεται τιτάνια προσπάθεια»

Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος
Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
«Τα ταμεία αντέχουν. Γιατί να γίνω μάντης κακών ειδήσεων, αφού έξι μήνες τώρα στο ίδιο ερώτημα απαντώ κάθε φορά ότι τα καταφέρνουμε και αντέχουμε μέσα από περικοπές δαπανών κυρίως και σπαταλών και μια τιτάνια προσπάθεια που γίνεται» τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Αναφορικά με τη ρύθμιση χρεών για ασφαλιστικές εισφορές σημείωσε ότι «αναστέλλεται η λήψη των αναγκαστικών μέτρων αν ενταχθούν στη ρύθμιση. Έγινε υπενθύμιση ότι υπάρχει αναστολή εφαρμογής των αναγκαστικών μέτρων μέχρι 31-12-12 για όσες επιχειρήσεις ενταχθούν, και μάλιστα για αυτές που θα ενταχθούν μέχρι τέλη του Οκτώβρη δίνεται για ένα παραπάνω κίνητρο ότι μειώνονται κατά 20% οι πρόσθετες επιβαρύνσεις. Με αυτή την ρύθμιση έχουμε ήδη μια είσπραξη η οποία σε μηνιαία βάση ξεπερνά τα 65 εκατομμύρια ευρώ και ο στόχος μας είναι να την φτάσουμε στα 100».

Ο κ. Σπυρόπουλος χαρακτήρισε αυτοκαταστροφικό το γεγονός ότι δημόσιοι υπάλληλοι σπεύδουν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης, με αφορμή την εφεδρεία ή τις πιθανές μειώσεις μισθών.

«Θεωρώ αυτοκαταστροφικό για όσους επέλεξαν την διαδικασία υποβολής αίτησης για συνταξιοδότηση με την ιδέα ότι όποιος κατοχυρώσει σύνταξη ζει σε μια άλλη χώρα. Θεωρώ εντελώς λαθεμένη την επιλογή ενός δημοσίου υπαλλήλου να υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης. Αυτοκαταστροφική θα την έλεγα. Κατά την άποψή μου τους εργαζόμενους του δημοσίου, των ΔΕΚΟ και λοιπά τους συμφέρει να φεύγουν από τις υπηρεσίες τους, όταν η υπηρεσία τους διώχνει. Όταν επισπεύδουν την αποχώρησή τους και κατά ένα μήνα με αίτησή τους βλάπτουν τα συνταξιοδοτικά τους συμφέροντα».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: