Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Προκαταρκτική εξέταση για υψηλές επιχορηγήσεις του ΟΕΕ προς συνδικαλιστές

Ξεκινά έρευνα

(Φωτογραφία: Icon )


Αθήνα
Στο στόχαστρο των εισαγγελέων του Οικονομικού Εγκλήματος θα τεθούν οι υψηλότατες επιχορηγήσεις ύψους εκατομμυρίων ευρώ που ενέκρινε σε συνδικαλιστές ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) μέσα σε δέκα χρόνια.

Ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπονής, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τα στοιχεία του υπουργού Εργασίας, Γ.Κουτρουμάνη, σύμφωνα με τα οποία μόνο κατά τα έτη 2007-2010 οι επιδοτήσεις του ΟΕΕ προς συνδικαλιστικά σωματεία έφτασαν τα 75 εκατ.ευρώ, ενώ στο διάστημα 2000-2010 το ποσό έφτασε τα 177 εκατ.ευρώ.

το ποσό της ενίσχυσης αντιστοιχούσε σε ποσοστό από 15% έως 25% επί των πόρων του ΟΕΕ από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.

Ο υπουργός φέρεται να επισημαίνει πως τα συγκεκριμένα στοιχεία παρέχονται «διατηρώντας μικρή επιφύλαξη ως προς την ακρίβεια τους, καθ' όσον ο Οργανισμός έως και το 2010 δεν είχε εφαρμόσει διπλογραφικό σύστημα και γι΄αυτό δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν άμεσα τα ζητούμενα στοιχεία ανά συνδικαλιστική οργάνωση».

Η έρευνα για τις επιχορηγήσεις ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, η οποία θα εντοπίσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: