Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

«Προχωρούμε... κι ας γίνει χαμός στη ΔΕΘ!»

Δεν σκιάζεται από Αγανακτισμένους και ταξιτζήδες η κυβέρνηση


http://img.protothema.gr/05AE0F0E960117DDAE80321118AD93A8.jpg

Οικονομία και άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί αποτελούν τα βασικά θέματα συζήτησης σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις τέσσερις το απόγευμα στη Βουλή. Στη σκιά της πτώσης των χρηματιστηρίων και την θορυβώδους αποχώρησης της Τρόικας από τη χώρα μας την περασμένη εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος πρόκειται να ενημερώσει τα μέλη της κυβέρνησης για την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών.

Στόχος του, να στείλει ένα μήνυμα στους υπουργούς για επιτάχυνση των διαδικασιών στους τομείς τους μια περίοδο που οι εταίροι μας ανησυχούν και πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση επίμονα. Επιγραμματικά το μήνυμα του αντιπροέδρου θα είναι: «Και τώρα γκάζι!». Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε εχθές και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος στην άτυπη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους: «Αυτό που χρειάζεται, είναι η άμεση εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου και αυτό κάνουμε από τη δική μας πλευρά. Δηλαδή, επιτάχυνση της εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου, που έτσι και αλλιώς και αυτό δεν μπορούσε να εφαρμοσθεί πριν», είπε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά, στο υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Ραγκούσης θα ανοίξει τα χαρτιά του και θα καταθέσει τις προτάσεις του για το θέμα των ταξί. Ο κ. Ραγκούσης παρά τις απειλές Λυμπερόπουλου και την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί στο πρόσωπό του δείχνει αποφασισμένος να μην βάλει πληθυσμιακά κριτήρια. Ο νόμος που έχει ετοιμάσει θα προκαλέσει την αντίδραση των ιδιοκτητών ταξί οι οποίοι θεωρούν ότι πλήγονται. Έτσι εν όψει της ανακοίνωσης των λεπτομερειών του νομοσχεδίου απειλούν να σαμποτάρουν τη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης και να προκαλέσουν κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην πόλη, το Σαββατοκύριακο που θα «ανέβει» ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, σε συνδυασμό και με τις κινητοποιήσεις άλλων φορέων που αναμένονται.

Στην ενημέρωση που έκανε εχθές προς τους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος επισήμανε πως «είναι σαφές ότι, όταν υπάρχουν μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και μάλιστα έντονες, θα υπάρχουν και αντιδράσεις. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάει μπροστά. Δεν κοιτάει πίσω. Δηλαδή, θα προχωρήσουμε πολύ έντονα τις μεταρρυθμίσεις».

Πριν από το υπουργικό συμβούλιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει των Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του νομοσχεδίου που θα αφορά στις τράπεζες, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι από πλευράς βουλευτών η συζήτηση θα «ανοίξει» και για άλλα θέματα.

https://twitter.com/andreasbelegris

Δεν υπάρχουν σχόλια: