Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Σιωπητήριο και… εκλογική πειθαρχία στα στελέχη…


newpost.gr
Σιωπητήριο και… εκλογική πειθαρχία στα στελέχη…
eurokinissi
Μπορεί να έχει χάσει όλους τους στόχους της τρόικας, αλλά για τον Γ. Παπανδρέου η κυβέρνησή του κάνει μια τιτάνια προσπάθεια και χάνει τις εντυπώσεις στις… λεπτομέρειες!

Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός είπε ότι «αδικείται ορισμένες φορές η προσπάθειά μας από φαινόμενα παραπολιτικής, τα οποία εκ των πραγμάτων ερμηνεύονται από τους πολίτες ως αντιπαραγωγική συμπεριφορά». «Τα αποτελέσματα που πετυχαίνουμε, πολλές φορές, μπορεί να χάνονται, να περνάνε σε δεύτερη μοίρα, να έρχονται στο προσκήνιο δευτερεύοντα και τριτεύοντα θέματα» προσέθεσε, αναφερόμενος εμμέσως στις συγκρούσεις μεταξύ υπουργών. Ακολούθως έγινε πιο σαφής λέγοντας «ας μην δίνουμε κι εμείς τροφή, γιατί είναι πάρα πολύ άδικο για το τεράστιο έργο το οποίο γίνεται».

Για μία ακόμη φορά είπε ναι στη συναίνεση και όχι στη συγκυβέρνηση και τις εκλογές. «Ας μην ασχολούμαστε λοιπόν με όλα τα σενάρια που έρχονται και επανέρχονται, περί εκλογών ή συγκυβερνήσεων» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε δουλειά, τόλμη και αποφασιστικότητα. «Και βεβαίως, να στηρίζουμε συλλογικά τις αποφάσεις που λαμβάνουμε» σημείωσε με νόημα.

«Πάμε φουλ στις μεγάλες αλλαγές» ήταν το μήνυμα του Γ. Παπανδρέου. «Και τα κεφάλια μέσα» συμπλήρωσε μέλος του υπουργικού συμβουλίου, ερμηνεύοντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Για τους περισσότερους από τους συμμετέχοντες το νόημα ήταν πως ο πρωθυπουργός ζήτησε πειθαρχία προεκλογικής περιόδου, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: