Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Βενιζέλος: «Ό,τι ψηφίσαμε θα εφαρμοστεί»

Μήνυμα Βενιζέλου προς τρόικα


http://img.protothema.gr/745DDF73D3440C8DA6AAA2C21771E844.jpg

Το μήνυμα προς τους δανειστές ότι η Ελλάδα προχωρά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκπέμψουν ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Αναλυτικά, ο υπουργός είπε ότι «σηκώνουμε ψηλά την σημαία των διαρθρωτικών αλλαγών… πρέπει να στείλουμε μήνυμα στους έλληνες πολίτες και την διεθνή κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα αυτά που έχει υπογράψει και ψηφίσει τα τιμά, τα σέβεται και τα εφαρμόζει όλα χωρίς παρέκκλιση. Όλα τα ψηφισμένα μέτρα για αύξηση εσόδων, μείωση δαπανών θα εκτελεστούν χωρίς παρέκκλιση, Αυτό αφορά πρωτίστως τις διαρθρωτικές αλλαγές όπου παίζεται το παιχνίδι του μέλλοντος της χώρας μας» συμπληρώνοντας ότι «οι αριθμητικοί στόχοι των ιδιωτικοποιήσεων για το 2011 θα καλυφθούν. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία θα πάνε στο ταμείο αξιοποίησης. Θα υπάρχουν αποτελέσματα μέσα στην χρονιά».

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι η αποδοχή της Φιλανδικής θέσης ήταν στοιχείο της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου 2011 προσθέτοντας ότι «σε εκτέλεση της εντολής της ευρωζώνης συζητήσαμε με Φινλανδία διμερώς και η συζήτηση συνεχίζεται στο euro-group για να δοθεί εγγύηση, μη συμφέρουσα, που δεν θα προκαλεί προβλήματα στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: