Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης στις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

«Υποστέλλουν τη σημαία της κοινωνικής αντοχής»

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να ανταποδώσει με μαζική καταδίκη παντού
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να ανταποδώσει με μαζική καταδίκη παντού (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό Οικονομικών για την επιτάχυνση των μέτρων που ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσαν τα κόμματα της Αριστεράς, καλώντας τους πολίτες σε μαζικούς αγώνες για να τα αποκρούσει.

Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Η κυβέρνηση έχει το θράσος να εξαγγέλλει την ταχύτατη εφαρμογή των άγριων μέτρων του μεσοπρόθεσμου που τσακίζουν το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων και της νεολαίας και να καμώνεται ότι αμαρτάνει για το καλό τους.

» Ο λαός πρέπει να τους το ανταποδώσει με μαζική καταδίκη παντού. Κυβέρνηση και τρόικα ήταν και είναι μαζί στην εξόντωση των λαϊκών δικαιωμάτων, έχοντας και τη συναίνεση της ΝΔ. Ο λαός πρέπει να συσπειρωθεί και να οργανωθεί για να τους αποκρούσει και να ανατρέψει την πολιτική τους. Άλλη ελπίδα δεν υπάρχει».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφερης δήλωσε: «Στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο φάνηκε ποιος έχει το 'πάνω χέρι'. Ο κ. Βενιζέλος ποδηγετεί πλέον το ΠΑΣΟΚ και ό,τι ήθελε προκύψει...

» Μετά από τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου προκύπτει ότι έχει εξασφαλίσει κάποια πράγματα από την εσωτερική πολιτική σκηνή. Ό,τι πρόκειται να γίνει, αν περιβάλλεται από φως, ο ΛΑΟΣ θα το στηρίξει.

» Μην διανοηθούν όμως να προχωρήσουν στο σκοτάδι. Θα μας βρουν απέναντι».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε: «Η κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου σε ένα Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να ξεπουλήσει τη χώρα και να ισοπεδώσει την κοινωνία. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτή τη λαίλαπα που με αυτάρεσκο κυνισμό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών.

» Η μόνη απάντηση είναι οι μαζικοί ενωτικοί κοινωνικοί αγώνες για την ανατροπή τους πριν τα διαλύσουν όλα».

Η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι 'σηκώνουν πολύ ψηλά τη σημαία των διαρθρωτικών αλλαγών'. Με τα μέτρα όμως, που επαναλαμβάνουν ότι θα προωθήσουν, υποστέλλουν οριστικά τη σημαία της κοινωνικής αντοχής και αποδοχής».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Χαίρομαι που η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τις εγκληματικές της καθυστερήσεις, προχώρησε επιτέλους στην ανακοίνωση ενός μέρους των διαρθρωτικών αλλαγών, για τις οποίες έχει δεσμευθεί η χώρα.

» Λυπάμαι που αυτό κατέστη αναγκαίο υπό την απειλή της άμεσης χρεοκοπίας. Αμφισβητώ όμως ότι αυτή η κυβέρνηση έχει τη δύναμη και την ικανότητα να τις εφαρμόσει».

Η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, δήλωσε: «Είναι προφανές ότι, εκτός από τους Έλληνες, η κυβέρνηση κορόιδευε και τους εταίρους της. Επειδή τα ψέματα τελειώνουν γρήγορα, έφτασε η ώρα να μάθουμε στην πράξη τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα.

» Οι λεονταρισμοί του κυρίου Βενιζέλου δεν κρύβουν πια ότι οι δεσμεύσεις σε ανεφάρμοστες απαιτήσεις είναι μονόδρομος προς την χρεοκοπία. Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, εάν τα φορολογικά βάρη δεν πέφτουν στους λίγους, εάν παταχθεί η διαφθορά, και εάν δεν κατασπαταλούνται οι φυσικοί πόροι. Στους επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης, απαντάμε με προτάσεις για μια βιώσιμη οικονομία, που σέβεται τον άνθρωπο και την φύση».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: