Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Με απολύσεις, περικοπές μισθών και απαξίωση η «τελική έφοδος» στο Δημόσιο, λέει η ΑΔΕΔΥ

«Κατεδαφίζεται» το όποιο κοινωνικό κράτος


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Την «τελική έφοδό τους» στο Δημόσιο επιχειρούν κυβέρνηση και τρόικα, τονίζει η ΑΔΕΔΥ, με «τριπλό σχέδιο μαζικών απολύσεων, μέσω της εργασιακής εφεδρείας, περικοπής των μισθών, μέσω του νέου μισθολογίου, και απαξίωσης των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, μέσω συγχωνεύσεων και κατάργησης οργανισμών, στο όνομα της μείωσης των δαπανών».

Η ΑΔΕΔΥ μιλά για πλήρη απορρύθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών και κατεδάφιση του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους και καλεί σε αγώνες για να αποτραπούν οι «νέες κοινωνικά επαχθέστερες επιλογές».

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, «σε πλήρη απορρύθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών και κατεδάφιση του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους οδηγούν κυβέρνηση και Τρόικα, που με την πολιτική τους θέτουν στο στόχαστρό τους, άδικα για άλλη μια φορά, τους Δημοσίους Υπαλλήλους».

Έτσι, προσθέτει το Συνδικάτο, μετά τις οριζόντιες περικοπές, την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, την επιβολή πρόσθετων αναδρομικών κρατήσεων, επιχειρούν την «''τελική έφοδο" τους στο Δημόσιο. Στο πλαίσιο αυτό, προωθούν ένα τριπλό σχέδιο μαζικών απολύσεων, μέσω της εργασιακής εφεδρείας, περικοπής των μισθών μέσω του νέου μισθολογίου και απαξίωσης των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, μέσω συγχωνεύσεων και κατάργησης οργανισμών, στο όνομα της μείωσης των δαπανών».

Ειδικότερα, εξηγεί η ΑΔΕΔΥ, «η διεύρυνση του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας, ανοίγει το δρόμο σε μαζικές απολύσεις, οδηγώντας στην ανεργία εργαζόμενους που υπηρετούν για δεκαετίες στο Δημόσιο, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών».

» Τα σενάρια για ένα νέο Μισθολόγιο με νέες οριζόντιες και ισοπεδωτικές, εξοντωτικές, περικοπές επιδομάτων, θα οδηγήσουν σε νέα μεγάλη μείωση τα εισοδήματα και τις αποδοχές των Δημοσίων Υπαλλήλων που ήδη κυμαίνονται μεταξύ 25% και 40%.»

» Ταυτόχρονα οι επιλογές των βασικών χαμηλών μισθών και η "προσωπική διαφορά" που θα περικόπτεται ανάλογα με τις μνημονιακές πολιτικές, όχι μόνο δεν θα θεραπεύσει χρόνιες αδικίες και ανισότητες, αλλά θα διαμορφώσει και νέες, ιδιαίτερα σε βάρος των νέων υπαλλήλων.»

» Επιπλέον η σύνδεση με τον βαθμό και την αξιολόγηση, θα οδηγήσει σε μισθολογική καθήλωση την πλειοψηφία των Δημοσίων Υπαλλήλων».

Τέλος, τονίζει η ΑΔΕΔΥ, «οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις Οργανισμών του Δημοσίου, χωρίς σχεδιασμό, θυσία στο βωμό της περικοπής δαπανών, θα προκαλέσουν σημαντικό κοινωνικό κόστος πλήττοντας κυρίως τα ευρύτερα, φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα που σε πολλές περιπτώσεις δεν θα έχουν στοιχειώδη πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αλλά και όσους θίγονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, «να εντείνουμε τους αγώνες μας για να αποτρέψουμε τις νέες κοινωνικά επαχθέστερες επιλογές, που πέρα από τις επαχθείς επιπτώσεις στους εργαζόμενους, θα είναι επίσης δραματικές και για τα Δημόσια και Κοινωνικά αγαθά και τους πολίτες, γενικότερα».

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη, «διαδηλώνοντας κατά της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής κυβέρνησης και δανειστών».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: