Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Συνελήφθη δις ψευδόμενος ο Βενιζέλος


newpost.gr
Συνελήφθη δις ψευδόμενος ο Βενιζέλος
Την περασμένη Παρασκευή όταν οι εκπρόσωποι της τρόικας μάζεψαν τα μπογαλάκια τους και έφυγαν από την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών- με καθυστέρηση κάποιων ωρών, έσπευσε να αποδραματοποιήσει την κατάσταση.

Με δηλώσεις του, υποστήριξε ότι η αναχώρηση των εκπροσώπων της τρόικας ήταν προγραμματισμένη και ότι θα επανέλθουν στις 14 Σεπτεμβρίου. Πρόσθεσε δε ότι νέα μέτρα δεν θα υπάρξουν.

Την Κυριακή, οι εφημερίδες έδειξαν ότι δεν «μάσησαν» με τις δηλώσεις Βενιζέλου. Επέμεναν ότι οι συνομιλίες κατέληξαν σε ναυάγιο, προσθέτοντας πως μεταξύ των αιτημάτων ήταν και 50.000 απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

Ο Ευ. Βενιζέλος, απαίτησε να εκδοθεί κυβερνητική ανακοίνωση η οποία θα διαψεύδει τα σχετικά δημοσιεύματα, όπερ και εγένετο.

Και φτάσαμε στην Τρίτη, με το Newpost να αποκαλύπτει ότι επίκεινται 150.000 απολύσεις στο δημόσιο με την εργασιακή εφεδρεία. Αυτή τη φορά, ο Βενιζέλος δεν διέψευσε. Συνεδρίαζε το υπουργικό συμβούλιο...

Το βράδυ της Τρίτης, ανακοινώθηκε η... λυπητερή. Όπως ακριβώς απαιτούσαν οι δανειστές... Οι οποίοι, δια στόματος Σόιμπλε και Τρισέ, είχαν φροντίσει να καταστήσουν σαφές ότι οι συνομιλίες με την τρόικα είχαν διακοπεί- προειδοποίησαν ταυτοχρόνως ότι η Ελλάδα για να πάρει τις δόσεις του δανείου χωρίς προβλήματα, οφείλει να είναι συνεπής με τα όσα έχει συμφωνήσει.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Ευ. Βενιζέλος πίστευε ότι με την ευφράδεια λόγου που τον διακρίνει θα μπορούσε να πείσει τους δανειστές μας και να πάρει μια πολιτική απόφαση. Αν το πίστευε, κακώς το πίστευε- η τρόικα δεν είναι η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην άνω Τούμπα Βαγγέλη μας...

Γνωρίζουμε όμως ότι συνελήφθη δις ψευδόμενος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: